Cunoasteti standardul de management al sigurantei alimentare?

Standard management alimentar

ISO 22000 este un standard de management al sigurantei alimentare. Folositi acest standard pentru a va elabora si certifica un sistem de management al sigurantei alimentare SMS (certificare ISO 22000).

Acest material prezinta o trecere in revista detaliata a standardului ISO 22000, sectiunea a 5-a, care defineste o serie de cerinte aplicabile sistemului de management al sigurantei alimentare.

Demonstrati-va angajamentul fata de siguranta alimentelor

• Asigurati-va ca managerii de varf ai organizatiei dvs. isi demonstreaza angajamentul fata de sistemul de management al sigurantei alimentare (SMSA) ISO 22000.

• Asigurati-va ca managerii de varf sprijina elaborarea unui sistem de management pentru siguranta alimentara.

• Asigurati-va ca managerii de varf pot demonstra ca sprijina sistemul ISO 22000 pentru managementul sigurantei alimentare.

Puneti la punct politici privind siguranta alimentara

• Asigurati-va ca managerii de varf elaboreaza politici privind siguranta alimentelor .

• Asigurati-va ca managerii de varf isi comunica sprijinul fata de aceste politici ISO 22000.

• Asigurati-va ca managerii de varf garanteaza faptul ca aceste politici sunt implementate in organizatia dvs.

Planificati-va sistemul de management al sigurantei alimentare (SMSA) conform cu ISO 22000

• Asigurati-va ca managerii de varf planifica dezvoltarea sistemului de management al sigurantei alimentare.

• Asigurati-va ca managerii de varf planifica documentarea ISO a sistemului de management al sigurantei alimentare.

• Asigurati-va ca managerii de varf planifica implementarea sistemului de management al sigurantei alimentare (implementare ISO 22000).

• Asigurati-va ca managerii de varf planifica intretinerea sistemului de management al sigurantei alimentare.

• Asigurati-va ca managerii de varf planifica evaluarea sistemului de management pentru siguranta alimentara.

• Asigurati-va ca managerii de varf planifica modificarea sistemului de management al sigurantei alimentare.