Ar trebui sa folosesti o periuta de dinti manuala sau electrica daca ai aparat dentar?

cea mai buna periuta electrica

Uneori, poti fi coplesit de multitudinea de modele de periute de dinti comercializate in hipermarketuri si nu stii ce periuta sa alegi. Cu toate acestea, atunci cand vine vorba de cea mai profesionala periuta de dinti electrica versus periuta de dinti manuala, versiunile electrice au anumite avantaje fata de cele manuale atunci cand vine vorba de persoanele cu aparate dentare.

O buna igiena orala poate fi uneori o provocare pentru cei care din diferite motive poarta aparate dentare. Alimentele pot fi usor prinse in jurul aparatului dentar. Intr-un studiu care a comparat periutele de dinti electrice cu cele manuale, Jurnalul American de Ortodontie si Ortopedie Dentofaciala a constatat ca, pentru persoanele cu aparate dentare, se poate spune ca periutele electrice sunt mai eficiente.

De ce prezinta periutele de dinti electrice avantaje pentru persoanele care poarta aparate dentare?

Studiile multiple au aratat ca periutele de dinti electrice indeparteaza semnificativ placa bacteriana si fac o treaba generala mai buna in a curata dintii decat periutele manuale. De fapt, modelele de top comercializate pe piata pot elimina de doua ori mai mult placa bacteriana. Ce anume din atributiile acestor perii le ofera eficienta pentru persoanele cu aparat dentar?

Curatarea mai profunda si mai eficienta cu periuta de dinti electrica

Periutele de dinti electrice sunt proiectate pentru a oferi cea mai buna eficienta in curatarea dintilor. Parantezele si firele folosite in tratamentul ce necesita purtarea unui aparat dentar creeaza multe zone greu accesibile pentru o periuta manuala. Periutele electrice sunt in general concepute astfel incat sa ajunga la toate aceste zone. Cele mai multe modele produc, de asemenea, mii de miscari pe minut, lucru imposibil de realizat cu orice periuta de dinti manuala.

Moduri de curatare cu periuta de dinti electrica

Multe periute de dinti electrice au moduri de curatare personalizate care sunt proiectate special pentru un anume scop. Exista moduri proiectate special pentru dintii sensibili, compatibile cu persoanele care poarta aparat dentar.

Mai putin spatiu pentru erori

S-ar putea sa fii surprins de cat de multi oameni nu isi periaza dintii in mod corect, desi cavitatile si deteriorarea gingiilor pot fi adesea evitate doar daca aplici tehnici de curatare corecte. In acest sens, periuta de dinti electrica face ea toata “treaba”, dandu-ti ocazia de a iti curata dintii in mod corespunzator.

Perioadele de periere

Cele mai multe periute de dinti electrice au un timer incorporate de aproximativ 2 minute, care te avertizeaza cand este timpul sa te opresti din periat.