Care sunt avantajele parchetului triplustratificat pentru un apartament?

Parchet stratificat roscat

Parchetul din lemn stratificat este o alegere perfecta pentru cei ce cauta o optiune care sa reziste fluctuatiilor de umiditate si temperaturii sau care este potrivita pentru incalzirea in pardoseala. Acest tip de pardoseli a fost dezvoltat de-a lungul anilor si este in prezent una dintre cele mai bune optiuni de podele, inclusiv pentru locatiile in care fluctuatiile de umiditate si temperatura nu reprezinta o problema.

Parchetul din lemn stratificat este fabricat prin lipirea mai multor straturi de placaj (de obicei de la 3 la 12), care sunt uneori stratificate si apoi lipite si presate impreuna, creand astfel o placa de baza foarte solida. Dupa ce au fost pregatite, placile de baza sunt acoperite cu un strat superior de lemn masiv, cunoscut si sub denumirea de lamela, de la orice tip de lemn dorit. Dupa ce ati selectat tipul de lemn pentru parchet din magazinul online e-Parchet.ro, urmeaza sa alegeti si finisajele care vor functiona cel mai bine pentru interiorul locuintei dumneavoastra.

Durabilitate pronuntata a parchetului triplustratificat

Parchet triplustratificat durabilParchetul triplustratificat este compus din trei straturi, adica lamele. Nucleul unei placi de parchet triplustratificat este, de obicei, alcatuit dintr-o singura placa de bloc, in timp ce parchetul multistratificat este alcatuit din mai multe straturi care sunt combinate prin lipire. Diferenta dintre parchetul triplustratificat si cel din lemn de calitate inferioara rezida din faptul ca respectivele caneluri sunt mai rezistente, ceea ce inseamna o durata de viata extinsa pentru acest tip de parchet.

Conditii de lucru

In primul rand, concentrati-va asupra conditiilor atunci cand luati hotararea de a opta pentru parchet triplustratificat in living sau dormitor. Atunci cand oscilati intre optiuni, nu uitati sa va ganditi la conditiile din interiorul unde urmeaza a fi montat parchetul, inclusiv la procentul de umiditate al podelei. In cazul parchetului triplustratificat, este mai putin probabil sa se produca riscuri de deteriorare din cauza umiditatii si a fluctuatiilor de temperatura in comparatie cu un parchet din lemn de calitate inferioara, predispus la deteriorari mecanice.

Buget

In al doilea rand, luati in considerare bugetul alocat investitiei. In general, parchetul triplustratificat este mai accesibil, deoarece constructia acestuia este mai putin consumatoare de timp si implica mai putine eforturi. Mai mult decat atat, pretul produsului depinde de grosimea placii si de grosimea lamei – cu cat este mai ieftina, cu atat va fi mai ieftin produsul. Este de la sine inteles faptul ca podeaua va fi mai stabila cu cat bordul este mai gros.

Incalzire in pardoseala

In al treilea rand, ganditi-va la incalzirea in pardoseala. Daca aveti sau doriti sa aveti in viitor un plus de confort, este de obicei recomandat parchetul triplustratificat, deoarece acesta ar rezista mai bine la impactul direct al caldurii. In plus, trebuie sa va asigurati ca placa pe care o alegeti ar trebui sa fie potrivita pentru instalarea pe incalzire prin pardoseala. In cazul in care sunteti nehotarati in privinta acestui serviciu, consultati magazinul online e-Parchet.ro.

Asadar, v-ati hotarat sa aduceti un plus de confort locuintei? Parchetul triplustratificat este solutia ideala pentru cuplurile tinere, care au achizitionat de curand un apartament si doresc sa faca din el un camin primitor si confortabil pentru multi ani de acum inainte. Nu exista un singur avantaj in privinta acestui tip de parchet; veti gasi mai multe pe masura ce traversati ofertele e-Parchet.ro. Va recomandam sa luati in considerare toate aspectele mentionate mai sus si sa elaborati o solutie care sa corespunda cel mai bine proiectului dumneavoastra de amenajari interioare.