Plita incorporabila cu inductie, suprafata perfecta pentru gatit

plita cu inductie

Inductia este o caracteristica de varf a aparatelor de gatit si din fericire, pe piata puteti gasi o multime de modele destul de accesibile. O plita incorporabila cu inductie este o alegere excelenta pentru cei care vor rezultate bune si un aspect modern al bucatariei.

Spre deosebire de intervalele de gaze si de cele electrice, intervalele de inductie utilizeaza un camp magnetic pentru a transfera caldura direct la vas. Nici arzatorul, nici aerul din jurul arzatorului nu sunt incalzite, ceea ce inseamna ca vasul se incalzeste mai repede si gatitul devine mai rapid si mai practic. Dar numai tigaia si ceea ce se afla in ea vor fi fierbinti. A nu avea arzatoare fierbinti reduce riscurile pe care materialele din apropiere le pot declansa in timpul gatitului, potrivit Asociatiei Nationale de Prevenire a Incendiilor. De asemenea, este putin probabil ca arzatoarele sa fie pornite accidental, deoarece nu se vor incalzi fara vasele potrivite pe arzator.

Este posibil sa trebuiasca sa cumparati vase noi. Plitele cu inductie vor functiona numai cu vase de gatit din metale magnetice, cum ar fi fierul sau otelul inoxidabil.Vasele cu fund plat va vor oferi cele mai bune rezultate.

Inductia ofera, de asemenea, un control mai precis al temperaturii. Puteti gati chiar si preparate delicate cum ar fi laptele sau ciocolata pentru perioade lungi de timp, fara a va ingrijora in privinta fluctuatiilor de temperatura. Cu toate acestea, va fi nevoie de o anumita practica, deoarece gatitul prin inductie va duce la temperatura dorita mai repede decat gazul sau electricul. Apa, de exemplu, se fierbe in aproximativ jumatate din timp. Veti avea nevoie sa va obisnuiti cu perioadele de incalzire mai rapide.

Procesul de curatare este si el un avantaj, deoarece plita incorporabila cu inductie se intretine si se curata foarte usor. Accesibila, practica si usor de folosit, plita cu inductie ofera maxima eficienta si un design foarte atragator bucatariei.