Cum sa cumperi un motocultor

cel mai bun motocultor

Oricine are experienta in gradinarit stie cat de greu este spargi terenul pentru o noua gradina si sa amesteci corect solul, pentru a da nastere unei gradini fertile.

In general, motocultoarele fac ca aceste munci necesare pentru intretinerea gradinii sa fie mai usoare. Ele aduc o cantitate mare de putere atunci cand trebuie sa lucrezi in gradina si fac cea mai mare parte a muncii pentru tine, astfel incat sa poti realiza acest lucru mai repede si fara a cheltui prea multa energie. Pentru agricultori si gradinari, motocultoarele sunt un instrument nepretuit.

Daca te-ai saturat de munca manuala in gradina ta si te-ai hotarat sa cumperi un motocultor bun pentru remorca, iata care sunt principalele lucruri pe care trebuie sa le stii inainte de a cumpara unul!

Tipuri de motocultoare

Motocultoare cu lama frontala

In cazul acestor motostivuitoare, doi “colti” sunt situati sub motorul din fata rotilor osiei. Ele sunt in general mai puternice decat cultivatorii, dar mai putin puternice decat alte cultivatoare de gradina. Designul lor le face usor de manevrat, astfel incat acestea pot fi deosebit de utile in gradinile cu randuri inguste.

S-ar putea ca la inceput sa iti fie destul de dificil sa rupi noi terenuri cu acestea, dar ele sunt minunate atunci cand vine vorba de plivitul intre randuri, amestecarea solului si compostarea. Acestea se incadreaza intre cultivatori si motocoasele cu lama in spate, atat in privinta puterii, cat si in privinta costului.

Motocultoare cu lama in spate

Acest tip de motocultoare reprezinta o optiune mai puternica decat “surorile” cu lama frontala. Daca distrugi terenul intr-o gradina noua, mai ales daca te ciocnesti de pamant dur, acesta este tipul de bobina care va face lucrarea usor de manevrat. Aceste masini au roti mari cu gheare situate pe partea din spate a masinii. Dispozitivul de inclinare din spate ofera cateva optiuni diferite pentru directia pe care se pot roti cutitele. Unele masini sunt rotative in fata, altele contra rotative, iar unele ofera ambele vairante.

Cei mai importanti factori pe care trebuie sa ii ai in vedere atunci cand vrei sa cumperi un motocultor

Dimensiunea gradinii

Multe gradini sunt destul de micute pentru a necesita folosirea unui motocultor in ingrijirea lor. In schimb, in cazul gradinilor mai mari, motocultoarele sunt de un real ajutor.

Sursa de putere

Motocultoarele mici sunt uneori alimentate cu energie electrica, in timp ce cele mai multe masini de gradinarit functioneaza pe baza de gaz.