Garsoniera sau apartamentul de 2 camere pentru un cuplu de viitori parinti?

Garsoniera spatioasa versus apartament 2 camere

Urmeaza sa fiti parinti si sunteti in cautarea unui imobil perfect pentru voi, insa nu beneficiati de un buget prea generos?

Iata o scurta analiza a avantajelor si dezavantajelor oferite de o garsoniera vs. un apartament cu 2 camere:

Daca nu dispuneti de un buget generos, puteti lua in calcul achizitia unei garsoniere. Pretul de achizitie al unei garsoniere de vanzare este mult mai mic decat in cazul unui apartament cu 2 camere, uneori diferenta poate fi si de 20.000 -30.000 Euro.

Consturile de intretinere ale unei garsoniere sunt reduse, intrucat spatiul de consum este mai mic. Asadar nu veti cheltui mult cu intretinerea sau incalzirea in casa. De asemenea, asigurarea pentru casa ta va fi raportata la pretul de cumparare al imobilului, deci pretul acesteia va fi considerabil mai mic. Iar atunci cand urmeza sa aduceti pe lume un copil, fiecare cheltuiala devine importanta.

O garsoniera spatioasa poate avea aceleasi dimensiuni ca un apartament de 2 camere. In blocurile nou construite din sudul capitalei, dezvoltatorii au creat garsoniere cu suprafata utila chiar si de 40 – 42 mp. Astfel incat, la pret de garsoniera cumperi un spatiu cat un apartament. Nu iti ramane decat sa iti pui creativitatea in joc si sa il compartimentezi cu stil.

De exemplu, daca folosesti un paravan chic de lemn poti crea 2 incaperi pentru voi si copilul vostru, fara insa sa il pierzi din raza vizuala pe cel mic. Suna tentant, nu-i asa ?

Lipsa de intimitate este insa principalul dezavantaj al alegerii unei garsoniere. Oricat te-ai organiza cu recompartimentarea nu poti inchide de tot, folosind un perete pentru ca rezultatul nu ar fi prea aspectos.

Daca dispuneti de un buget mai consistent si doriti sa luati in considerarea achizitionarea unui apartament, iata care sunt avantajele unei astfel de achizitii:

Camerele mai mari si spatiile de depozitare generoase sunt principalul avantaj al alegerii unui apartament. Un apartament are, in general, suprafata utila cuprinsa intre 48mp si 70mp. Asadar, spatiul generos de care beneficiaza un astfel de imobil nu poate fi trecut cu vederea. Cu atat mai mult in momentul in care urmeaza sa deveniti parinti si cel mic va avea nevoie de spatiu.

Intimitatea este un aspect fundamental de care va puteti bucura atunci cand alegeti un apartament, pentru ca aveti camere separate prin perete si usi. Izolarea fonica este si ea importanta atunci cand urmeaza sa vina un bebelus in familie. Daca doriti sa va uitati la televizor sau sa ascultati muzica nu va mai trebui sa va ingrijorati ca veti trezi copilul.

Evident, dezavantajul major este cel al costurilor mai ridicate. Investitia necesara pentru cumpararea unui apartament de vanzare cu 2 camere spatioase poate fi si dubla fata de cea a unei garsoniere, iar costurile de intretinere cresc si ele considerabil.

Pe langa aceste avantaje si dezavantaje, este foarte important sa tineti cont de nevoile noii voastre familii, respectiv o gradinita in proximitate, transport facil catre oras, magazine si farmacii in imediata apropiere.

Si nu in ultimul rand, indiferent pentru ce tip de imobil veti opta, nu faceti rabat de la calitate. Achizitia unui imobil este o decizie cu efecte pe termen lung si conteaza sa alegeti ce e cel mai bun pentru voi. Calitatea constructiei, a materialelor folosite si a finisajelor isi vor spune cuvantul in timp.