Cum sa imbunatatesti calitatea exercitiilor de tip cardiovascular

fitness

Exercitiile de tip cardiovascular vizeaza in general eficienta cu care inima pompeaza sangele si oxigenul in organism. Imbunatatirea capacitatii cardiovasculare iti va permite cu timpul sa poti face exercitii fizice tot mai mult. De asemenea, acest tip de exercitii au si o serie de beneficii pentru sanatate. Ele reduc in general riscul de boli de inima si de accidente vasculare celebrale, ajuta la scaderea in greutate, diminueaza riscul de osteoporoza si imbunatateste in general starea de sanatate.

Iata cateva sfaturi prin care iti poti imbunatati capacitatea de a sustine aceste tipuri de exercitii, indiferent daca esti un sportiv de elita sau doar vrei sa faci astfel de exercitii pentru a iti imbunatati sanatatea ori pentru a pierde din greutate si capata conditie fizica.

Masurarea rezistentei initiale la exercitiile fitness

In primul rand, este indicat sa determini nivelul tau personal de la care poti porni in aceasta calatorie a modelarii trupului care sa coreleze cu spiritul puternic dinauntrul tau. Cu cat conditia ta fizica este mai mica, cu atat va trebui sa pasesti in acest domeniu treptat, nu sa te fortezi din prima, pentru a te epuiza, a iti face trupul sa se simta prost si apoi sa decida ca asta nu este pentru el. In schimb, daca ai deja o conditie fizica destul de buna, iti va fi usor sa avansezi in acest proces.

Decide in ce forma te afli

Inainte de a putea determina frecventa cardiaca maxima la care poti ajunge, va trebui sa estimezi in ce forma te afli, in parametrii impusi de acest domeniu. Aminteste-ti neaparat cat de recomandat este sa pornesti treptat in acest proces. Nu vei dori sa exagerezi fortandu-te din prima. Acest lucru previne orice vatamare corporala si permite corpului tau sa se recupereze.

Daca nu ai facut niciun fel de de exercitiu in ultimele saptamani, inseamna ca te afli intr-o forma slaba. Nu conteaza ca ai silueta supla, aceasta forma “slaba” nu se refera la cat de slab sau gras esti, ci la cat de des faci sau nu exercitii.

Pentru a putea spune ca te afli intr-o forma medie, trebuie sa fi sustinut orice fel de activitate aerobica precum mersul pe jos, alergatul pe banda, ciclismul, inotul etc, aproximativ de 3 ori pe saptamana timp de 20 de minute. Daca alergi cel putin 10 kilometri pe saptamana si ai sesiuni regulate de antranament care totalizeaza peste o ora, poti spune despre tine ca te afli intr-o forma foarte buna.