10 piese romanesti foarte bune

Asta trebuia sa fie gata de anu` trecut, eram pe cai mari, but then I took an arrow to the knee ( ca sa-mi iasa din sistem si gluma asta de pe buzele tuturor ). Incheiem periplul muzical autothton pe 2011, azi.

De ce nu m-ati tras de maneca ca n-am salutat revenirea in peisaj a barosanilor de la B.U.G. Mafia? Opt ani de seceta in care nu au venit, practic, cu nici un album nou. 2003…………2011. “Inapoi in viitor” si cu “5000 de zile”

Pana sa iasa LP-ul “Universal” anul asta, C.I.A. s-au incalzit cu un EP mic, “7 Gloante” de unde sarim cu “Daca as putea”, inca o oda/metafora inchinata muzicii.

“Ain`t fast food music” de la DJ Undoo a trecut cam sub radar. Nu-i nimic, semnalam aici ca e o creatie solida si profesionista. Luati o mostra, “Piesa e stricata” cu featu` cu Carbon:

Pai sa nu il omitem nici pe Guess Who, nu? In numele mainstreamului absolut, punem de pe “Tot mai sus” piesa cu acelasi nume…Glumeam, ba, stiu ca va vine sa va dezmembrati radioul de fiecare data cand o auziti de zece ori pe zi pe orice post. “Decat sa minti” de ce nu e pusa in rotatie? Are potential sa fie rulata tot anul asta, pana ni se apleaca iar.

Doc, tata, Doc, tata! “Lucrare de control”, pregatiti-va de ascultare. Nu, nu pun “Ceai” :P . O plasez pe asta “O sa fim…?”

Dragonu` de la Specii a zis pa la partea lui intunecata sau ceva, si a scos “Adio 47 omul vechi” pe cont propriu, titlul mai mult decat sugestiv. Serviti “Underground” cu VD si Ursacian, classic shit:

Sa nu-mi sariti in cap, da` se intampla sa mai am niscaiva “placeri vinovate’ cateodata de la artisti cu care nu prea rezonez in general, dar…”Oarecare” de la Tranda. Apropo, celalalt single lansat anul trecut, suna execrabil.

Veniti de luati lumina si stati cu defibrilatoarele pregatite. “Reinvierea rap-ului romanesc” de la Omu` Gnom de pe “Ai grija sa n-ai griji”.

Nu prea ascult Ceilalti, dar baietii au o doza serioasa de talent si un stil aparte. Sa-i aplaudam. “Imnul Romaniei mute” de pe “Sugestii si reclamatii”:

Pam, pam, am ajuns la capatul cursei. Ortega, raspunzator cu una dintre cele mai fine maini la productie de la noi, a dat drumul la “Ladi dadi” si de aici agitam si scoatem din joben “Fratii Prastie” cu Serafim si Chimie.

Sa va fie de bine!