4 sfaturi pentru o dieta sanatoasa pe baza de plante

4 sfaturi pentru o dieta sanatoasa pe baza de plante

Daca aveti in vedere sa adoptati un tip de dieta pe baza de plante, Monica Reinagel, nutritionist autorizata de la bord si autora a mai multor carti despre alimentatia sanatoasa, recomanda sa faceti patru lucruri pentru a obtine nutrientii necesari pentru a ramane sanatos.

Includeti cateva proteine ​​cu fiecare masa si gustare.
Atat ouale, cat si / sau produsele lactate sunt surse excelente de proteine ​​de inalta calitate, dar daca nu consumati deloc produse animale, tofu si alte alimente pe baza de soia ofera cea mai mare calitate si cantitate proteica pentru fiecare portie.

Obtineti suficient calciu.
Majoritatea produselor lactate sunt surse excelente de calciu, la fel si tofu si legumele precum bok choy, verdeata de navet, verdeata colarda si kale. Pentru a obtine zilnic 1.200 miligrame sugerate, puteti lua un supliment de calciu.

Luati in considerare un supliment B12.
Vitamina B12, care se gaseste numai in alimentele de origine animala, este necesara pentru producerea corecta a globulelor rosii, functia nervilor si metabolismul. Din pacate, odata cu inaintarea in varsta, pierdem capacitatea de a absorbi aceasta vitamina, o situatie care este complicata daca nu consumi produse animale. Aportul zilnic recomandat pentru cei peste 14 ani este de 2,4 mcg. Institutele Nationale de Sanatate recomanda adultilor mai in varsta sa obtina B12 din suplimente si alimente fortificate, cum ar fi cerealele pentru micul dejun.

Luati in considerare un supliment D3.
Vitamina D3 este un nutrient care nu este disponibil pe scara larga din dieta dvs., mai ales daca nu mancati peste. Aportul zilnic recomandat este de 600 UI, crescand la 800 UI daca peste 70.

Cu orice supliment, consultati intotdeauna medicul cu privire la doza adecvata pe care sa o luati pentru a va imbunatati dieta.