7 aprilie 2009- o zi care a marcat istoria

7 aprilie

Desi Vladimir Voronin afirma ca este pentru integrarea europeana, si deschis fata de occident, realitatea era cu totul alta.  Regimul lui Voronin practica cenzura. Tinerii nu mai vedeau nicio posibilitate in Moldova. Relatiile cu Romania ajunsesera in cea mai rece perioada.

S-a ajuns intr-n asa hal incat si melodiile patriotice ale sotilor Aldea- Teodorovici, erau interzise. Insa alegerile din 5 aprilie a fost picatura care a umplut paharul. Comunistii lui Voronin au castigat cu 60% Mai multe organizatii au iesit in strada pe 6 aprilie, protestand pasnic.

A doua zi se anunta deja pe retelele de socializare un protest mai mare. Insa, dupa cum se observa  si din inregistrari, grupuri diversioniste s-au infiltrat printre oameni su au provocat haosul. Asta ie-a convenit comunistilor ca sa acuze Romania.

Cativa tineri s-au  urcat pe cladirea Parlamentului si au  pus steagul Uniunii Europene, insa fiind insotiti de fortele de ordine. Cei arestati au fost dusi in comisariate si maltratati, cativa au si murit.  Regimul Voronin s-a prabusit in 2009. Insa nici pana in ziua de azi nimeni nu a platit pentru ce s-a intamplat in comisariatele de politie.