Alege cele mai bune oferte de asigurare pentru locuinta ta

asigurare de casa

Avand in vedere faptul ca asigurarile de locuinta au devenit si ele obligatorii anul trecut, probabil ca multi dintre proprietarii de case s-au grabit si ei sa incheie o astfel de polita de frica sa nu primeasca vreun control si sa riste amenzi poate duble decat valoarea sumei de bani pe care ar fi platit-o in mod normal pentru o simpla asigurare de locuinte.

Tocmai din cauza acestei grabe, poate ca multi dintre noi nu s-au uitat la ceea ce au semnat si nu au ales poate una din cele mai bune oferte.

De aceea consider ca inainte de a incheia o polita de asigurare ar fi cu mult mai bine pentru proprietarul unei locuinte ca mai intai sa isi stabileasca dinainte prioritatile si sa cunoasca in amanunt toate informatiile despre o astfel de asigurare si abia apoi sa treaca mai departe la alegerea riscurilor pe care sa le acopere si la semnarea unui contract de asigurare.

O asigurare de locuinta standard este cea care iti ofera protectie pentru riscul de cutremur, inundatii sau alunecari de teren, dar poate multi dintre noi nu ne aflam intr-o zona predispusa inundatiilor si alunecarilor de teren,fiind cazul aici in special al zonelor de campie, cum este cea Baraganului. Asa ca de ce platesti in plus pentru aceste riscuri cand casa ta nu are cum sa fie inundata, poate doar daca vine un tsunami cum a fost cel din 11 Martie 2011 din Japonia.

In schimb poti opta pentru acoperirea altor riscuri mult mai importante pe care o polita de asigurare de locuinta in mod normal nu le prevede.

Spre exemplu iti poti asigura protectia bunurilor sau prejudiciilor provocate de diversi terti. Este un tip de asigurare de locuinta cu mult mai util si practic oricine poate beneficia de aceasta daca se va documenta in prealabil.

In plus, suma pe care o vei plati pentru o astfel de asigurare nu este deloc una extraordinara si nu difera foarte mult de suma pe care ai plati-o in mod normal pentru o asigurare standard.

Diferentele sunt date insa de numarul si diversitatea riscurilor si te vei putea bucura apoi de un nivel de siguranta sporit si nu va mai fi cazul sa iti faci probleme pentru diversele evenimente mai putin fericite ce pot avea loc.