Amenințările virusilor Worms – Partea a II-a

Amenințările virusilor Worms – Partea a II-a

Cum se răspândesc viermi?

Unde nou clonat computerul viermi martie? Un vierme poate deschide adresa de email și, într-o clipită, expediaza o clonă fiecar la fiecare dintre adresele menționate. Desigur, PC-ul trebuie să fie conectat la net. Dacă nu este, viermele se ascunde pana in momentul cand conexiunea are loc. Chat-uri și programe de mesagerie instant, cum ar fi MIRC, MSN Messenger, Yahoo IM ICQ și poate acționa, de asemenea, ca transportatori fără voie care permit viermelui de a se raspandi rapid în întreaga lumea cibernetică (“Jitux” este un exemplu). Fiecare sistem de operare are vulnerabilități, care sunt bine exploatate de viermi pentru a se propaga. Sistemele de operare Windows sunt principala ținta de obicei. Un exemplu foarte important în acest sens este Sasser care utilizează gauri de securitate în serviciul Windows LSASS.

Alți viermi se raspandesc numai prin utilizarea calculatoarelor infectate cu backdoor. De exemplu,”Bormex” se bazează pe “Back Orifice” backdoor să se răspândească. Există o facilitate disponibilă în cadrul rețelelor peer-to-peer cunoscuta sub numele de folder P2P pe care toți utilizatorii le partajeaza. Un vierme poate fi copiat pur și simplu în folderul partajat și așteaptă ca alți utilizatori sa-l copie. Dacă folderul nu există, viermele pur și simplu il creează în beneficiul utilizatorilor!

“Phishing-ul” este cel mai recent capriciu . Incearca sa securizezi parole de conturi bancare și cărți de credit ale tale

Cu toate acestea, actualizarea întotdeauna o să fie în spatele magiei ultra-sofisticate letale de viermi. Cel mai bun mod de a proteja împotriva acest lucru este de a utiliza software-uri specializate, care se gasesc in prim-planul de prevenire a malware-ului.

Cum funcționează produsele anti-worms si produsele anti-virus?

Anti-Malware are un sistem special de detectare a intrusilor (IDS-malware), care este capabil de a detecta și ucide viermii înainte ca acestia sa intre pe “ușă”. Cel mai important lucru este faptul că procesul de detectare nu are nevoie de nici o semnătură de scanare pentru a identifica un vierme. Toate celelalte produse sunt cu handicap, deoarece au nevoie de o semnătură să fie în măsură să identifice și să omoare un vierme.