Apnee de somn si alte boli in timpul somnului -II

Apnee de somn si alte boli in timpul somnului -II

Apneea de somn si alte tulburari de somn sunt aproape intotdeauna mostenite, asa ca uitati-va la istoricul familiei dvs. pentru atacuri de cord (mai ales in timpul somnului), diabet, hipertensiune, probleme tiroidiene, GERD, sforait, insomnie, dureri de cap severe, ATM (probleme ale articulatiilor maxilarului) si mai ales orice antecedente familiale de dementa si boala Alzheimer. „Ceata cerebrala” sau disfunctia cognitiva este un semn important pentru oricine are o tulburare de somn. Ceata cerebrala este cauzata de lipsa curatarii produsului rezidual al creierului (proteina amiloida) peste bariera sange / creier, ceea ce se presupune ca se va intampla in timpul somnului profund. Persoanele cu tulburari de somn nu dorm suficient in profunzime, astfel incat depozitele de proteine ​​amiloide se pot acumula in creier pe parcursul unei vieti.

Nervozitatea, anxietatea, durerile urechii, sunetele sau plinatatea, probleme ale articulatiilor maxilarului sau ale maxilarului, durerile de cap si migrenele si strangerea sau macinarea dintilor in timpul somnului sunt toate cauzate de eliberarea hormonilor de stres, cum ar fi adrenalina si cortizolul.

Tratarea acestor tulburari de somn va poate imbunatati drastic sanatatea si va poate schimba viata. Apneea obstructiva severa a somnului poate fi tratata cu aparate CPAP (presiune continua pozitiva a cailor respiratorii). Persoanele care nu pot purta aparate CPAP ar trebui sa fie tratate cu aparate orale care tin usor limba inainte, astfel incat sa nu mai cada inapoi in caile respiratorii. Acei pacienti cu TMD, dureri de cap si migrene trebuie tratati cu aparate orale echilibrate TMJ personalizate pentru cele mai bune rezultate.

Daca credeti ca ati putea suferi de astfel de probleme, luati in considerare contactarea unui profesionist din domeniul sanatatii specializat in ATM, dureri de cap sau alte tulburari de somn. S-ar putea sa fie unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poti face pentru sanatatea ta.