Avantajele si dezavantajele camerelor de supraveghere IP

Avantaje camere IP

Avansul tehnologiei si-a pus amprenta asupra activitatilor noastre cotidiene. Oamenii beneficiaza de avantajele pe care le aduc inovatia si creativitatea. Camerele de supraveghere reprezinta o creatie a tehnologiei moderne, care este utilizata de persoane juridice, dar si de persoane fizice. Acestea au castigat popularitate de-a lungul timpului, multumita beneficiilor imense pe care le aduc securitatii noastre.

Evolutia nu s-a oprit insa la crearea si comercializarea de camere de supraveghere clasice si universale. Cercetarile au continuat, iar specialistii au gasit metode din ce in ce mai diversificate de a asigura securitatea oamenilor.

In acest fel au aparut asa numitele camere IP, care au capacitatea de a trimite si de primi informatii prin intermediul retelei de internet. Calitatea imaginilor redate este una de invidiat. Cea mai buna camera de supraveghere tip analog nu reuseste sa redea calitatea imaginilor pe care le furnizeaza chiar si cea mai slaba camera IP.

Avantajele unei camere IP

Tot cu acest sistem, poti seta anumite evenimente ce pot aparea in raza de actiune a camerei. In aceasta categorie pot intra miscarea sau lipsa anumitor obiecte. Setata corespunzator, aceasta tehnologie iti poate spune cu exactitate cand au avut loc aceste evenimente.

In tehnologia traditionala, fiecare camera trebuia conectata direct la DVR. In cazul camerelor IP, acestea folosesc un sistem de switch-uri, care permit conectarea camerelor una de alta. Aceasta metoda reduce cantitatea de cabluri ce trebuie conectate la DVR.

Dezavantajele unei camere IP

In ceea ce priveste dezavantajele unui astfel de sistem, nu sunt prea multe de spus. Mecanismul este atat de avansat si atat de bine gandit, incat este destul de greu sa concurezi cu el. Desi costurile sunt ceva mai ridicate, investitia este una pe termen lung, astfel ca, privind in perspectiva, este mult mai eficient.

Cine le poate utiliza?

Ele sunt foarte folositoare atunci cand aveti o fabrica sau un depozit de mari dimensiuni, prevazut cu multe incaperi. Un astfel de sistem va va ajuta sa tineti sub control echipamentele si marfa. Il puteti seta astfel incat sa va anunte daca s-a intamplat ceva neobisnuit si daca lipseste ceva din depozit.

Si daca sunteti persoana fizica puteti apela la aceste produse. Mai ales daca aveti o locuinta mai mare sau daca aveti o casa de vacanta undeva, la tara, la munte sau la mare si mergeti acolo doar de cateva ori pe an. Nu puteti sa stiti ce se intampla in lipsa dumneavoastra si nu puteti plati pe cineva care sa mai arunce cate o privire. Chiar daca este o persoana de incredere, nu isi poate petrece toata ziua stand cu ochii pe casa dumneavoastra.

In cazul in care se intampla ceva, persoana respectiva nu va poate furniza informatii despre actiune si despre faptas. Camerele IP insa pot face acest lucru si va pot furniza date esentiale despre momentul in care s-a petrecut fapta.

In cazul in care conduceti o afacere profitabila sau in cazul in care aveti o locuinta la care hotii ar atenta, este bine sa va luati toate masurile de precautie. Investitia intr-un sistem de supraveghere este una de durata, sigura si care garanteaza succesul.