Probabil v-ati intrebat in nenumarate randuri care ar fi cel mai potrivit echipament pentru bucataria dumneavoastra, atat din perspectiva facilitatilor pe care le aduce in plan gastronomic cat si prin prisma functionalitatii sale pe o perioada indelungata. Un raspuns ergonomic si fiabil la care apeleaza gospodinele desavarsite in ultima vreme este reprezentat de cuptorul electric incorporabil. Acesta este insotit de o sumedenie de functii adiacente care iti usureaza munca in bucatarie, deschizandu-ti totodata apetitul culinar la un alt nivel. Iar daca inspiratia este ultimul lucru care iti lipseste in bucatarie atunci cuptorul electric se va dovedi „unealta potrivita” pentru nevoile tale complete.
Asadar, care sunt principalele functii ce ne indeamna sa achizitionam un echipament de ultima generatie?
Gatitul conventional este primul avantaj propus de brandurile de specialitate. Pornind de la aceasta premisa un cuptor bosch va reusi intotdeauna sa aduca in prim plan pentru gospodinele pasionate modalitati inedite prin care acestea pot prepara mai usor felurile de mancare preferate ale micutilor sau ale sotului. Astfel, gatitul conventional este o trasatura definitorie pentru modele performante de cuptoare electrice incorporabile, secretul acestui beneficiu constand in incalzirea simultata a ariei superioare tavii, dar si a celei inferioare. Prin intermediul gatitului conventional aveti oportunitatea unica de a savura preparate coapte intr-o maniera uniforma.
Daca urmeaza sa fiti gazda unei petreceri ample atunci veti fi bucuroasa sa aflati faptul ca puteti grabi prepararea multiplelor delicii prin intermediul gatitului acompaniat de ventilator. Ei bine, aceasta functie a cuptoarelor electrice incorporabile este foarte apreciata de gospodinele ocupate care nu reusesc sa se imparta omogen intre sarcinile culinare care le revin in cadrul ocaziilor speciale. O metoda culinara fiabila atat pentru prepararea rapida a mancarurilor alese, cat si pentru uscarea fructelor sau a legumelor proaspete. De asemenea, puteti apela exclusiv la elementul inferior de incalzire in momentul in care aveti in plan un deliciu dulce, insotit adesea de o baza usor crocanta. Aceasta functie este utila cu precadere pentru tarte sau pizza, insa si ventilatorul indeplineste un rol important pentru ca reuseste sa omogenizeze aerul cald deasupra umpluturii.
Astfel, la finalul perioadei de gatire va veti bucura pe deplin de o felie perfect coapta de pizza sau de o tarta zemoasa cu fructe. Iar daca doriti sa investiti ceva mai mult in cuptorul electric incorporabil achizitionat atunci ar trebui sa va interesati de acele modele care sunt prevazute cu functia de autocuratare catalitica. Ei bine, procedura este una destul de simpla. Pentru un interval de timp de aproximativ 45 de minute puteti lasa cuptorul incalzit la un prag suficient de ridicat astfel incat marginile sale interioare sa actioneze decisiv asupra grasimilor depuse in cursul orelor indelungate de gatit. Ele sunt acoperite cu un smalt special care actioneaza precum o bariera in momentul in care incalziti cuptorul electric pret de cateva zeci de minute.