Casele de inchiriat castiga teren in Bucuresti

case bucuresti

Din dorinta de a fugii de aglomeratia urbana din Bucuresti, tot mai multi bucuresteni cauta case de inchiriat in zonele rezidentiale linistite din capitala. Aceasta “oaza de liniste” costa aproape dublu fata de inchirierea unui apartament in aceeasi zona, insa plusul de confort si intimitate pare sa merite, piata de inchirieri case din Bucuresti castigand tot mai mult teren in apartamentelor cu peste 4 camere.

Cererea de case de inchiriat in Bucuresti va creste si in 2016

Potrivit agentiei imobiliare Regatta, cererea de case de inchiriat in Bucuresti va creste in anul 2016, continuand trendul ascendent inregistrat in ultimii ani, mai ales in Bucuresti, cresterea fiind pusa pe seama aglomeratiei din capitala si a numarului deficitar de locuri de parcare. “Portretul robot” al bucuresteanului care doreste sa inchirieze o casa este o persoana cu varsta cuprinsa intre 35 si 60 de  ani, cu mai mult de 3 persoane si venituri peste medie. De altfel, persoanele care aleg sa inchirieze o casa, o fac in detrimentul unui apartament cu 4 sau 5 camere, apartamentele ajungand sa concureze ca pret de inchiriere cu casele doar de la acest numar de camere.

Zonele din Bucuresti in care se inchiriaza case

In orice zona din Bucuresti gasim o oferta larga de case de inchiriat, insa cele mai “ravnite” sunt casele din zona Aviatorilor / Kiseleff, Primaverii, Dorobanti Capitale, Nordului Herastrau, Floreasca, Baneasa / Iancu Nicolae, Corbeanca, acestea fiind totodata si cele mai scumpe zone in care se inchiriaza casele.

Ce bugete isi pregatesc bucurestenii pentru inchirierea unei case si ce determina pretul chiriei

Bucurestenii pregatesc in general sume intre 1500 si 5000 de euro pentru inchirierea unei case si sunt interesati de Locatie, finisaje, mibilier si alte considerente, in principiu totul conteaza.

Cum vad specialistii agentiei imobiliare Regatta anul 2016 pentru piata de case de inchiriat din Bucuresti

Bogdan Barbulescu, seful departamentului de inchirieri case al agentiei imobiliare Regatta spune ca anul 2016 va fii un an mai bun, deoarece s-a creat un minim “oferta a scazut mult, s-a construit mult mai putin, iar cererea a crescut in mod firesc. Pot spune ca anul viitor va aduce cresteri de preturi pe piata de inchirieri case si apartamente. Deja unele case se inchiriaza mai scump fata de acum 2 ani. Acest lucru coroborat cu cresterea taxele de anul viitor (introducerea CAS-ului de 5.5 %) putem discuta de o crestere de 10 % in prima parte a anului 2016, a chiriilor. De asemenea evaziunea fiscala este incurajata…” specialistul agentiei imobiliare Regatta aratandu-se increzator atat in anul 2016, cat si in ceea ce priveste anii ce vor urma!