Ce este un scaun auto pentru copii cu isofix?

scaun auto cu isofix

Scaunele auto pentru copii sunt unuldintre cele mai importante accesorii pentru siguranta copilului. Insa datorita faptului ca sunt extrem de multe modele de scaune auto copii si chiar mai multe modele de masini, apar mereu probleme la instalarea scaunului auto din cauza incompabilitatii dintre scaunele auto pentru copii si banchetele masinilor sau a centurilor. De aceea sa dorit crearea unui sistem universal de prindere a scaunului auto de masina. Astfel s-a creat sistemul de prindere Isofix.

Sistemul de prindere isofix este un sistem de prindere ce se afla in orice masina mai noua. Mai exact masina prezinta din fabrica in locuri standard elemente de prindere pentru scaunele auto. Cel mai mare avantaj oferit de isofix il reprezinta faptul ca scaunul auto este ancorat direct de caroseria masinii, lucru ce ii sporeste stabilitatea si rigiditatea. Scaunele auto cu isofix sunt mai scumpe ca cele normale deoarece isfixul este practic un accesoriu al scaunului auto, pe piata gasindu-se diferite modele de scaune auto copii cu si fara isofix. Insa desi isofixul sporeste foarte mult siguranta copilului, in special in cazul accidentelor grave, vine si cu cateva dezavantaje.

In primul rand desi sa dorit ca isofixul sa fie un sistem de prindere universal exista discrepante intre unele modele de scaune auto copii si unele modele de masini. De aceea este extrem de important ca inainte de a cumpara un saun auto pentru copii cu isofix, sa fie probat pentru a nu avea neplaceri. Daca achizitionati scaunul dintr-un magazin online pentru copii, trebuie avut in vedere faptul ca orice produs poate fi returnat fara nici un motiv in primele 10 zile.

In concluzie isofixul ofera un real bonus la capitolul siguranta pentru copil, scaunele auto cu isofix obtinand rezultate mult mai bune la accidentele mai puternice decat scaunele auto normale. Insa in cazul accidentelor minore isofixul nu este cu mult mai bun ca scaunele normale, scaunele auto normale fiind mai mult decat suficiente. Scaunele auto cu isofix sunt mai scumpe deoarece au un element in plus, iar acest element creste cu mult siguranta copilului, insa circumstantele in care scaunul auto pentru copii cu isofix is pune in evidenta avantajele sunt foarte rare. Deci ramane la alegerea dumneavoastra daca doriti sa cheltuiti mai multi bani pe un produs specializat, sau va multumiti cu un scaun auto normal.