Ce ulei sa folosesti pentru drujba ta

ulei drujba

Lanturile sau bara drujbei tale se deteriorizeaza prea repede, sau bara a inceput brusc sa se decoloreze de-a lungul marginilor sale?

In caz afirmativ, acest lucru se datoreaza probabil problemelor cu uleiul de fierastrau pe care il folosesti-fie cu uleiul in sine, fie cu debitul acestuia. Fiecare drujba cu lant necesita o aplicare consistenta a uleiului pentru lant pentru ca acesta sa functioneze corect.

Indiferent de sarcina pe care o utilizezi pentru lantul tau, vei dori intotdeauna sa pastrezi un galon de ulei de lant alaturi de tine pentru a evita eventualele daune pe care un lant/bara care nu este lubrifiat le poate aduce drujbei tale sau chiar eventualele leziuni.

Care este cel mai bun ulei pentru drujba pe care sa il folosesti? Iata o lista cu cele mai bune uleiuri pentru drujbe:

Uleiul standard de benzina pentru drujbe

Uleiul standard de drujba este pe baza de petrol. Dar acest ulei are proprietati usor diferite fata de uleiul de motor traditional. In primul rand, ar trebui sa fie suficient de alunecos pentru a impedica ca saditorul sau resturile copacilor sa se prinda la lant si la bar. In al doilea rand, trebuie sa fie suficient de lipicios pentru a ramane pe lant, deoarece se roteste la viteze extrem de mari.

Cu toate acestea, este important sa retii ca unii producatori de drujbe, cum ar fi STIHL si Poulan- au venit cu uleiurile lor cu lant de marca. Astfel de uleiuri sunt formulate astfel incat sa functioneze in mod specific pentru brandurile individuale.

Uleiul de benzina pe baza de petrol este disponibil intr-o varietate de greutati. Exista uleiuri de vara si de iarna. Daca se intampla sa locuiesti intr-o zona mai rece, uleiul de iarna este mai usor, facand usoara turnarea in contextul temperaturilor scazute. Uleiul de vara este mai gros, astfel incat acesta se lipeste de fierastraul cu lant pentru o perioada mai lunga de timp, in ciuda caldurii ridicate.

Care sunt alternativele disponibile?

Ce se intampla daca ramai departe de locul in care ai depozitat uleiul de motorina? Exista si altceva pe care il poti folosi ca alternativa pentru uleiul standard? Da, exista!

Uleiurile biodegradabile

Daca se intampla sa folosesti ulei de fierastrau care nu este prietenos cu mediul inconjurator, este posibil sa provoci mai mult rau mediului inconjurator.

De asemenea, nu uita ca acelasi ulei vine in contact cu tine in timpul operarii drujbei-fie prin piele, fie prin inhalare- si are consecinte foarte importante, cum ar fi iritarea pielii si problemele respiratorii.

Din fericire, majoritatea companiilor au venit cu uleiuri biodegradabile pentru a fi utilizate la drujba. Astfel de uleiuri se bazeeaza pe uleiurile vegetale presate la rece si au niste aditivi care ii ajuta sa se lipeasca de drujba pentru un timp indelungat.

Sursa imaginii:

remingtonpowertools.com