Cel mai inteligent om din lume

As fi putut sa numesc articolul “cea mai buna slujba din lume” dar n-ar fi fost total adevarat. Articolul se numeste astfel pentru ca omul respectiv a fost atat de inteligent incat a reusit sa fructifice ceva cum n-am mai auzit pana acum.

La gradina zoologica din Bristol, Anglia exista o parcare pentru 150 de automobile si 8 autobuze. Timp de 25 de ani, de plati s-a ocupat un om foarte amabil. Taxele erau de 1,40 lire pentru un automobil si 7 lire pentru un autobuz. Intr-o zi, dupa acei 25 de ani, respectivul n-a mai aparut ca de obicei, la locul de munca. Conducerea gradinii a luat legatura cu consiliul orasului si le-a cerut sa trimita un alt om.

Consiliul le-a raspuns ca ca parcarea era responsabilitatea gradinii. Cei de la gradina le-au spus celor de la consiliu ca angajatul era al statului. In continuare, consiliul a raspuns ca respectiva persoana nu a fost niciodata pe statul de plata al primariei locale.

Intre timp, respectivul probabil s-a retras la o vila din Spania, Italia sau Franta – se pare ca omul a instalat aparatul de taxat pe cont propriu si timp de 25 de ani a incasat personal aproximativ 560 de lire pe zi. Venind 7 zile pe saptamana la munca, timp de 25 de ani, probabil ca respectivul a strans peste 7 milioane de lire sterline si nici macar nu i se stie numele.

Cu siguranta omul asta merita titlul de cel mai inteligent om despre care am citit in ultima perioada. Genial!