Cheile pentru sanatatea rinichilor – I

Cheile pentru sanatatea rinichilor – I

Luna nationala a rinichilor, observata in fiecare martie, ne ajuta sa ne aminteasca de importanta rinichilor nostri. Aceste doua organe vitale mici, fiecare de dimensiunea unui mouse de computer, filtreaza sangele din corpul nostru la fiecare 30 de minute, eliminand deseurile, toxinele si excesul de lichid. De asemenea, ajuta la controlul tensiunii arteriale, stimuleaza productia de celule rosii din sange, va mentin oasele sanatoase si regleaza substantele chimice din sange esentiale pentru viata.

Din pacate, bolile renale sunt frecvente si reprezinta a noua cauza de deces in SUA Aproximativ 37 de milioane de americani traiesc cu boli cronice de rinichi (CKD). Multi nu sunt constienti de problema, deoarece simptomele nu apar de obicei pana cand boala nu a progresat intr-un stadiu destul de grav.

Fapte despre CKD
CKD este o afectiune in care rinichii sunt deteriorati si nu pot filtra sangele asa cum ar trebui. In consecinta, excesul de lichid si deseurile din sangele dvs. raman in organism si pot provoca alte probleme de sanatate, cum ar fi bolile de inima si accidentele vascular cerebrale.

ERC are cinci etape, de la etapa foarte usoara la etapa 5 pana la insuficienta renala completa. Acest nivel este denumit boala renala in stadiul final (ESRD) si, in acest moment, veti avea nevoie de dializa sau de un transplant de rinichi pentru a supravietui.