Colegi de munca mai in varsta

Seara iesind in oras cu prietenii vorbesti despre una, despre alta, despre ce iti mai face pisica sau papagalu`, ce filme ai mai vazut sau ce filme vrei sa vezi, ce te-a mai suparat azi sau ce te-a facut bucuros pe dinauntru, teoria universului si cum sa faci sa iti repari chiuvea, etc. Niciuna din aceste conversatii nu este atat de respingatoare sau plina de haz decat cea despre ce ai mai facut azi la servici, deoarece pe unii ii intereseaza, pe altii chiar deloc pentru ca isi aduc aminte de serviciul lor, iar altii “meah”.

Pentru a crea un pic de familiaritate cu voi o sa va spun ca lucrez la o firma X pe un salar de Y facand Z, dar in principal ce conteaza este ca am patru colege de serviciu, o sefa si un coleg. Dintre acestia doar o colega este de varsta apropiata de mine, restul doamne si un domn respectabil, toti intre varstele de 40-55 anisori. In functie de informatiile despre ce fac de mai sus, o sa va spun in continuare ca oricat de workaholic esti nu poti sa fii pasiv la o discutie cu un coleg de serviciu sau sa pretinzi ca restul nu exista cand langa tine se intampla ceva comic, amuzant sau dramatic.

Motivul postului e reprezentat si de aceste momente, discutii si intamplari pe care am reusit sa le tin minte in timpul scrut de cand sunt angajat si pana acum si voi incerca sa va introduc cate putin in fiecare din aceste intamplari.

Prima pe care mi-o aduc aminte e recenta si faptul ca suntem cu ferestrele biroului spre o gara anume dintr-un oras il favorizeaza sa se fi intamplat mai devreme sau mai tarziu. Cum se spune in gara, se intampla multe chestii, dar printre ele e si faptul ca elevii vin la oras dimineata sau la amiaza sa se scoleasca si pleaca dupa-amiaza sau seara spre casa. Intr-un moment de respiro, colega cea mai in varsta arunca o privire pe fereastra si vede doi elevi care se sarutau infocat si pentru ca se stie ca celor de varsta a 3-a nu prea le place sa vada asa ceva, in urma unui impuls de moment, a dat si duma “pupaturi …luat in brate … prins de buci … nesatuli !”.

Pauzele de masa sunt necesare la un serviciu si pentru ca in echipa noastra mancam aproximativ toti cam la aceeasi ora, se mai intampla sa auzi replica “Cand te uiti in gura la mine se vad chilotii … Ce culoare au ?” pentru ca un coleg se uita mai insistent la altul cum mananca.

Biroul in care lucrez este unul cu specific IT si pentru ca avem vizitatori din firma legate de problemele cu calculatoarele lor sau documente care trebuie aduse aici sau documente care trebuie trimise, se gaseste cate o colega sa ii intervieveze pe acei vizitatori si normal intervieverea este pe tema sexuala incepand cu replica “Si cum mai este cu dragostea?” dupa care, la un moment dat, intervine un moment de rascruce. Fiecare dintre aceste doua cai au cate o vorba de naduf care in cele mai multe cazuri termina si discutia. Prima dintre ele fiind “E he he badi Matei, eu bolnava si tu vrei.” iar cea de adoua “Nu mai este cum era, abia intra cum iesea”. Legat de aceasta tema la un moment dat o doamna care a venit in vizita a recitat o poezie excelenta care suna asa: “Ma uit spre cer, Cerul ii sus. Ma uit la stele, Stele nu-s. Ma uit la punga, punga ii goala. Ma uit la pula cum se scoala. ”

Bineinteles ca mai sunt si momente de tensiune in birou, cel mai des acestea se termina cu replica ”E a dracului furtuna, mi-a luat iapa din pula.” Un alt moment de tensiune de care imi amintesc este de la sfarsitul iernii. Dupa ce venisem la serviciu dupa toata chestia cu sarbatorile de iarna, una din colege era mai suparata, de fapt mai mult suparata. Si cum toate birourile au plante, aveam si noi, spun aveam si noi pentru ca acestea au putrezit eliberand un miros specific in birou si la replica unei colege “Miroare urat aici, a radacina putrezita.” colega suparata ii da replica “E, cacat, iti miroase tie a radacina de pula acum.”

La toate acestea sefa de obicei are o singura replica “S-a mutat Socola aici”.

Asa ca dragilor, e grozav sa ai pe post de colegi de munca oameni intre 40 si 55 de anisori.