Cultura plantelor si a pomilor fructiferi

pomi fructiferi

Arboricultura se ocupa cu analiza, cultivarea si administrarea copacilor, vitei de vie si a fructelor. Pomii fructiferi, de regula, sunt plantati la inceputul lunii octombrie pana la sfarsitul lunii aprilie.

In functie de tipurile de copaci alese cum sunt merele, piersicii sau orice alt fel, trebuie sa fie plantate cu grija si crescute in functie de cerintele lor specifice. Aceste sarcini sunt realizate de catre experti cum sunt agricultorii, prin utilizarea echipamentelor culturilor speciale pentru a produce cea mai buna calitate a fructelor.

Arboricultura in lume

Arboricultura este un sector larg, cu o concurenta puternica in lume, pentru oferi cea mai buna calitate a fructelor si mai atragatoare. Astfel, producatorii francezi sunt pe locul trei in Europa, dupa Italia si Spania, intrucat sunt dedicati diversitatii serviciilor si produselor pentru a satisface toate nevoile clientilor.

Pentru a atinge o productivitate de dimensiuni mari este nevoie de utilaje specifice si anume utilaje agricole. Ele determina calitatea produsului. Tractoarele fructifere sunt masini agricole de specialitate adaptate pentru cultivarea tuturor fructelor. Exista si tractoare viticole special concepute pentru a rula printre randurile de vita de vie.

Producatorii de tractoare

Cei mai importanti producatori de tractoare fructifere din lume sunt: New Holland, IH, Deutz Fahr, Fendt, Massey Ferguson, Renault…