Cum am ajuns de la camerele de supraveghere cu vedere perimetrala la cele ultra HD?

camere supraveghere hd

Tehnologia este unul dintre domeniile de activitate care nu vor cunoaste in viitorul apropiat vreun regres, motiv pentru care fiecare noua lansare de echipamente de supraveghere inceteaza sa ne mai uimeasca. Totusi, nu putem sa nu observam evolutia accentuata pe care o expun camerele de supraveghere, in ultimul timp ele depasind statutul de componente de baza ale CCTV-urilor si devenind „cele mai importante” dispozitive dintr-un astfel de ansamblu, in care se merita sa investiti sume importante.

Din cele mai vechi timpuri oamenii au fost preocupati de integritatea propriei locuinte, dar si de securitatea familiei, asa ca au decis sa investeasca in sisteme performante de supraveghere, iar primele componente pe care s-au hotarat sa le achizitioneze au fost camerele video. Ei bine, nu a trecut foarte mult timp de cand modelele cu vedere perimetrala ajungeau in locuintele oamenilor instariti, tocmai pentru ca erau singurele echipamente disponibile pe piata de specialitate. Acel context tehnologic este de mult apus si, odata cu trecerea timpului specialistii au adus in prim plan echipamente de ultima generatie ultra – performante, categorie de dispozitive din care fac parte si acele camere supraveghere hd.

Utilitatea lor se resimte la nivelul detaliilor, mai precis in momentul in care doriti sa identificati indeaproape fizionomia persoanelor sau  specificatiile numerice ale unei masini straine care circula sau stationeaza prin fata casei dumneavoastra. Daca sunteti proprietarul unei afaceri comerciale de mici dimensiuni mai mult ca sigur veti fi interesat sa intrati in posesia unor echipamente de supraveghere care va permit sa monitorizati constant activitatea financiara desfasurata in cadrul incintei respective, de cele mai multe ori casa de marcat si coridorul principal fiind punctele de interes. Acestea sunt doar cateva motive care influenteaza direct proportional popularitatea accentuata de care se bucura aceste camere, dovada fiind faptul ca echipamentele cu rezolutia de 1920 x 1080 sunt tot mai prezente in componenta unor sisteme de supraveghere implementate in mediul privat sau cel public.

Chiar daca visati sa intrati in posesia unor camere video „high definition” trebuie sa va informati asupra specificatiilor pe care le expune fiecare model in parte, unele dintre acestea necesitand si un DVR pe masura, care sa ii accepte rezolutia detaliata, altfel riscati sa investiti degeaba intr-un echipament scump, dar pe care nu il veti putea utiliza. Totusi, nu este nevoie sa schimbati intregul sistem de supraveghere daca tocmai ce ati investit intr-o suita de camere video HD, ci sa consultati documentatia de specialitate care o sa va lamureasca pe deplin in privinta schimbarilor urgente. Stim ca protectia locuintei personale si siguranta familiei dumneavoastra reprezinta, fara doar si poate, principalul motiv pentru care v-ati decis sa investiti in astfel de echipamente insa le puteti inlocui pe parcurs, fara ca bugetul lunar sa fie afectat intr-o maniera ireversibila.

Cand decidem ca avem nevoie de camerele de supraveghere HD?

Fara indoiala, majoritatea spatiilor securizate nu implica echipamente de ultima generatie, dispozitivele modeste fiind mai mult decat suficiente pentru supravegherea unui mic restaurant sau a unui magazin redus ca dimensiuni. Insa in momentul in care vine vorba despre propria locuinta sau despre o afacere cu puternice valente financiare trebuie sa va ingrijiti de cele mai mici detalii pentru a va proteja afacerea, asadar o camera HD va reprezenta alegerea potrivita pentru ca va putea suprinde toate detaliile importante pentru identificarea neregulilor.