Cum sa alegi o hota incorporabila

hota incorporabila

Daca esti pe punctul de a incepe o renovare a bucatariei, nu trece cu vederea necesitatea achizitionarii unei hote incorporabile. O hota incorporabila de calitate capteaza fumul, caldura, aburul, mirosurile si grasimea din gatit.

Exista cateva aspecte pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand te decizi sa achizitionezi o hota incorporabila. In primul rand, trebuie sa raspunzi la anumite intrebari care te vor ajuta sa iti dai seama exact care este hota potrivita pentru bucataria ta.

Poti aerisi in afara?

Unele hote incorporabile au conducte metalice care trimit gaze de evacuare spre exteriorul casei tale ( prin acoperis sau pe un perete lateral). Hotele fara aceasta functie sunt de obicei mai putin eficiente.

Cat de mare este aragazul tau?

Cu cat este mai mare aragazul tau si cu cat arzatoarele sunt mai puternice, cu atat mai multa caldura va fi generata atunci cand gatesti. De asemenea, daca ai tendinta de a gati mai multe feluri de mancare deodata, vei avea nevoie de o hota destul de eficienta.

Cat de sus vei monta hota si care vor fi dimensiunile ei?

sursa: hotaincorporabila.ro

Pentru perfomante maxime de evacuare, producatorii de hote incorporabile recomanda instalarea acestora la aproximativ 30 de centimetri deasupra suprafetei plitei. Daca intentionezi sa instalezi hota mai sus ( asa cum o fac multe persoane), vei avea nevoie de mai mult flux de aer si, prin urmare, de o hota mai puternica.

Un alt mod de a imbunatati eficacitatea hotei este de a cumpara o capota care se extinde dincolo de laturile si de partea din fata a zonei de gatit.

Cat de puternica trebuie sa fie hota?

Ventilarea fluxului de aer este masurata in cfm ( picioare cubice pe minut), care se refera la cantitatea de aer aspirata de hota. Producatorii iti pot spune de cat de multa putere ai nevoie. Determinarea fluxului de aer adecvat nevoilor tale este cheia unei ventilatii corespunzatoare. Prea putini cfm conduc la o hota ineficienta, iar prea multi pot conduce la un zgomot excesiv.

Unde vei monta hota?

Acest aspect va fi probabil dictat de aspectul bucatariei tale.

De ce accesorii suplimentare ai nevoie?

Odata ce ai raspuns la toate problemele legate strict de hota incorporabila, poti lua in considerare si alti factori, precum zgomotul, optiunile de iluminat, lampile de incalzire, luminile de avertizare pentru curatarea filtrelor, sau telecomanda.