Cum sa reduci cresterea parului corporal

Epilator IPL Remington

Tocmai ce ai achizitionat un epilator si ai invatat cum sa il folosesti in mod corespunzator? Pe langa acest lucru, un lucru care te poate ajuta esta sa incerci sa reduci, prin anumite aspecte, reducerea ritmului de crestere al parului corporal.

Parul de pe corpul tau are tendinta de a creste in locuri jenante? Sau uneori devine mai gros decat ai dori? Parul corporal nedorit sau excesiv este o problema cu care nimeni nu vrea sa se ocupe. Fie ca creste in zone obisnuite, precum picioarele, sau zone mai neobisnuite, cum ar fi fata sau spatele, exista anumite metode, remedii si tratamente naturale care ar putea ajuta la reducerea ritmului de crestere al parului corporal.

Folosirea metodelor traditionale

Poti incepe prin a folosi ceara. Poate fi destul de dureros sa faci acest lucru, dar ceara este destul de eficienta in reducerea cresterii parului. Deoarece parul este indepartat din radacina, devine mai fin si mai subtire. Poti cumpara ceara si sa o aplici acasa sau sa mergi la un salon de infrumusetare ori chiar centru SPA pentru a obtine un tratament profesional.

Daca alegi sa te epilezi cu ceara la domiciliu, asigura-te ca achizitionezi o ceara destul de puternica pentru zonele sensibile, cum ar fi fata, zona bikiniului si subbratul. Ceara moale poate fi folosita pentru zonele mai moi, cum ar fi picioarele, spatele, pieptul si bratele.

Poti incalzi ceara pe care ai cumparat-o in cuptorul cu microunde si apoi sa o portionezi de una singura in fasii de seara. De asemenea, poti achizitiona ceara din comert deja impartita in fasii, daca nu doresti sa te ocupi de topirea acesteia.

Una dintre principalele dezavantaje este faptul ca pentru rezultate optime ar trebui sa te epilezi cu ceara cam o data la doua saptamani.

Poti alege sa razi anumite zone ale corpului tau

In cazul in care cresterea parului se realizeaza tot intr-un ritm destul de alert, poti elimina anumite portiuni prin radere. Desi exista acest mit cum ca daca iti razi parul corporal, acesta va avea tendinta de a creste mult mai repede si mai gros, acesta nu este chiar dovedit stiintific. Indepartarea unei anumite zone prin radere va reduce cantitatea de par pentru moment, in timp ce astepti sa indepartezi acest par si prin alte metode, intr-adevar mult mai eficiente.

Aceasta metoda poate provoca iritatii, astfel ca trebuie sa te asiguri ca in paralalel vei utiliza si creme prin care sa ameliorezi acest lucru.