De ce Karturi cu pedale si nu o bicicleta?

karturi cu pedale

De ce sa cumparam karturi cu pedale in locul clasicelor biciclete? Ce au in plus ca sa merite?

In primul rand sa vedem care sunt avantajele unui kart cu pedale. Karturile cu pedale sunt un lucru nou pe piata din Romania, cel putin din punctul de vedere al cumparatorilor. Acest lucru e un avantaj deoarece nu multi copii au karturi cu pedale. Deci copilul are ocazia sa fie primul din cercul sau de prieteni care detine un kart cu pedale. Si cum toti copii sunt extrem de concurenti si vor mereu sa fie in centrul atentiei, kartul cu pedale le ofera aceasta posibilitate. Un alt avantaj ar fi ca micutul nu trebuie sa invete sa mearga pe kartul cu pedale cum ar trebui sa invete sa mearga pe bicicleta. Datorita acestui fapt nu exista riscul ca princhidelul sa nu mai vrea sa mearga pe kartul cu pedale din cauza ca sa lovit de prea multe ori cand abea invata sa mearga. Practic karturile cu pedale nu se pot rasturna deoarece au 3 sau 4 roti deci scade riscul accidentelor.

Toata lumea stie ca o bicicleta este o modalitate foarte buna pentru copil sa faca exercitii si miscare. Dar bicicleta nu este singura modalitate. Karturile cu pedale au exact acelasi efect ca si bicicletele deoarece sistemul de deplasare este acelasi. Copilul trebuie sa pedaleze la fel de mult ca si la o bicicleta pentru a se deplasa. Un alt avantaj este faptul ca sunt mult mai durabile decat bicicletele. Deoarece karturile cu pedale sunt mai masive, ele rezista mult mai bine la socuri si lovituri. Durabilitatea kartului este data si de faptul ca micutul nu se va rasturna cu el ca pe o bicicleta.

Totusi karturile cu pedale prezinta si anumite dezavantaje. In primul rand pretul. karturile cu pedale sunt mai scumpe decat bicicletele, unele karturi ajungand si la 14-15 milioane. Totusi pretul se amortizeaza in timp deoarece va rezista mai mult decat o bicicleta si va putea fi folosit mai mult timp decat aceasta. Un alt dezavantaj ar fi marimea si greutatea kartului cu pedale deoarece aceastea sunt mai mari si mai grele decat bicicletele, deci necesita mai mult spatiu de depozitare. In plus daca stati la bloc copilul va avea nevoie de ajutor pentru a scoate kartul cu pedale afara.
In concluzie daca copilul dumneavoastra isi doreste un kart cu pedale, si aveti banii necesari pentru a achizitiona unul, cumparatil cu increderea ca faceti o decizie buna.