De ce sa facem trecerea la geamurile termopan

termopane

Nu exista indoiala. In cativa ani toata lumea va trece la geamuri si usi termopan si acest lucru este clar datorita beneficiilor deosebite pe care fiecare dintre noi le are la achizitionarea de astfel de geamuri. Stim ca este o investitie substantiala, insa este una care se amortizeaza in timp, ba mai mult, este o investitie in confortul si sanatatea dumneavoastra. Iata cateva dintre avantaje:

Costuri de intretinere reduse si mentananta usoara: geamurile si ramele se curata usor cu o carpa umeda, idepartandu-se in intregime murdaria de orice fel. Adaugati eventual un detergent usor pentru ca treaba sa va fie si mai usoara si gata! Nu mai trebuie frecate si vopsite ramele, lacuite in fiecare an, etc. Eventual, unele componente ar trebui lubrifiate o data la cativa ani pentru o functionare optima.

Nu se foloseste vopsea. Spre deosebire de ramele de lemn, cele din PVC nu necesita sa fie vopsite: nu se scorojesc, nici decoloreaza. Pot fi create in mai multe culori, iar culoarea initiala are o durata de viata egala cu cea a termopanelor. Tocmai de aceea, ramele din PVC sunt supuse la numeroase testari pentru a se asigura ca nu se degradeaza in timp.
Geamurile termopan nu putrezesc, nu prind mucegai si nu se corodeaza. In cazul ramelor din PVC aceste dezavantaje comune ramelor din lemn sau metal sunt doar povesti urate din trecut. In plus, tot spre deosebire de lemn, profilele din PVC nu se pot deforma, rasuci sau despica. Acestea au adezivi speciali incorportati si armaturi din otel care sa le faca durabile si rezistente, atat la efractie cat si intemperiile naturale.

Mai mult, geamurile termopan sunt rezistente la incendiu: trebuie sa mentineti un foc de in intensitate mare, multa vreme asupra lor pentru a se topi. In loc sa stimuleze focul, dimpotriva, acestea se il lasa sa se stinga singur, neavand ce sa ii intretina arderea. Totusi cel mai important avantaj pe care il prezinta geamurile termopan este izolarea foarte buna a casei sau apartamentului dumneavoastra. Atat performanta termica cat si cea fonica sunt ridicate, asigurand caminului fiecaruia un confort deosebit: veti fi ferit de frig, iarna, de caldura prea dogoritoare , vara si zgomotele neplacute produse de trafic sau alti cetateni pe tot timpul anului. Aceasta izolare este intarita, pe langa rame, de geamurile duble umplute cu gaz.

Grija noastra cea mai mare este totusi, pretul. Cu cat acesta este mai competitiv, cu atat mai interesati devenim. Totusi, cand vorbim de termopane preturi, cel mai ieftin nu este si cel mai calitativ. De fapt, aceasta regula se poate extinde la absolut orice produs. Din fericire tamplaria din PVC nu este extrem de scumpa si costul investitiei se poate amortiza in 5-10 ani, in timp ce geamurile va vor tine cel putin 20. Faptul ca mentenata este mai scazuta si izolarea mai buna, contribuie si acestea la economisirea de bani buni dati pe energie, vopsele, lacuri si altele.
Cele mai bune branduri de geamuri: Rehau, Vesa, Gealan, etc. respecta anumite standarde de calitate care ne asigura de durabilitatea lucrarilor si ne garanteaza calitatea produsului. In general, nu putem da gres alegand un brand pe care il cunoaste toata lumea si care are o reputatie buna pe piata. Aveti insa grija ca si cei care va ofera manopera, adica dealerii, sa fie la fel de bine intentionati si de profesionisti.

Cu cat mai priceputi sunt, cu atat vei putea crea designuri mai inovative pentru casa ta, alege tipuri de geamuri mai diferite cu diverse moduri de inchidere si accesorii de tot felul.
Un alt aspect la fel de important pentru unii este cat de prietenos cu mediul este producatorul de la care achizitioneaza produse. Tamplaria din PVC este reciclabila si poate fi refolosita pentru alte aplicatii. In plus, procesul de productie este foarte eficient si nu are efecte ireversibile asupra naturii.