Despre compatibilitatile astrologice

zodiac

Intelepciunea de a ne alege partenerul de viata ideal, cel fata de care avem compatibilitatea cea mai mare, este una dintre cele mai mari realizari. Se spune ca nimic nu este intamplator in viata omului si, drept urmare, nici o intalnire nu este intamplatoare. De la fiecare persoana pe care o intalnim in viata noastra avem de invatat despre oameni in general si mai ales despre noi insine.

Fiecare relatie este importanta si utila si reprezinta un teren de antrenament, o sala de clasa in care putem invata cat mai multe despre partenerul nostru ideal, despre cel care ni se potriveste cel mai bine, despre sufletul nostru pereche. Casatoria este un pas pentru toata viata pentru multi dintre noi si este bine sa o facem dupa ce am judecat bine posibilul nostru partener.

Astrologia ne poate ajuta sa ne formam o imagine reala asupra unei persoane, sa-i completam portretul pe care deja il cunoastem, cu noi trasaturi. In plus, aceasta stiinta ne ofera toate informatiile utile asupra gradului de compatibilitate dintre toate semnele zodiacului.

Astrologia europeana atribuie toate aceste semne celor patru elemente considerate primordiale: APA, AER, FOC si PAMANT. Acestea corespund celor patru temperamente (Apa, celui flegmatic, Aerul – celui sangvin, Focul – celui coleric si Pamantul – celui melancolic), celor patru anotimpuri (Apa – iarna, Aer – primavara, Foc – vara si Pamant – toamna), celor patru varste ale omului (Apa – copilarie, Aer – tinerete, Foc – maturitate, Pamant – batranete), celor patru parti ale fiintei umane (Apa – suflet, Aer – minte, Foc – spirit, Pamant – trup), celor patru trepte ale ascensiunii spirituale (Apa – religie, Aer – filosofie, Foc – initiere, Pamant – viata materiala).

Aceasta clasificare usureaza mult intelegerea functionarii relatiilor dintre elemente si, respectiv, dintre zodii. Astfel, prin analogie cu aceste elemente ale naturii pe care toti le-am observat cum se manifesta, putem intelege ce fel de relatie rezulta din combinarea unui semn cu un altul.

Atunci cand combini apa cu pamantul, obtii fie fertilitate, fie inundatie sau mocirla, in functie de cantitatea de apa pe care o arunci peste pamant. Prin analogie, putem trage concluzia in legatura cu ce se intampla atunci cand se intalnesc oameni nascuti in semne de Apa (Rac, Scorpion, Pesti) cu cei din semne de Pamant (Taur, Fecioara, Capricorn).