Despre tigara electronica – fumeaza electro!

tigara-electronica

Descriere:

Tigara electronica sau vaporizatorul personal, este un aparat electric inventat de chinezi in anul 2003. De atunci, acest dispozitiv a primit o serie de premii la saloanele de inventica internationale. Tigara electronica a fost produsa si dezvoltata pentru a oferi o alternativa mai sanatoasa consumatorilor de nicotina. Fara gudron, monoxid de carbon si alte noxe periculoase. Practic, acest dispozitiv transforma lichidul pe baza de glicerina in vapori ce pot fi inhalati si ofera aceleasi senzatie fumatorului.

Componenta:

Tigara electronica este compusa dintr-o baterie, un vaporizator sau atomizer si un rezervor de lichid: bateria alimenteaza atomizorul care fiind in contact cu rezervorul de lichid, produce un abur alb, placut mirositor care se disipeaza in 6-8 secunde( la fel ca si aburii din discoteca).

Evolutie:

De la aparitia tigarilor electronice, entuziastii au abordat cu mare interes acest nou mod de a consuma nicotina si foarte multa lume a inceput sa renunte la fumatul clasic. E si mult mai usor: tigara electronica are un aspect apropiat de tigara clasica, are jar in varf, scoate fum(abur) care e foarte asemanator la gust, aroma, senzatia din gat cu cea obisnuita. Marea diferenta consta in faptul ca nu e nociva(exceptand nicotina), nu creaza miros neplacut, si este cu mult mai ieftina- realizeaza economii importante in bugetul fumatorilor.

Ce spun fumatorii:

92% dintre fumatorii care au incercat tigara electronica au avut o reactie de tip ”wow” conform unui studiu efectuat de o universitate britanica.

Fumatorii sunt placut surprinsi de cat de mare este apropierea de tigarile clasice si 56-60 % dintre ei au renuntat la fumatul de tigari din tutun si au trecut pe tigara electro.
De asemeni, adoptantii tigarilor electronice primesc cu entuziasm orice inovatie din domeniu si contribuie active la dezvoltarea si sofisticarea vaporizatoarelor personale.

Tendinte: Consumatorii de tigari electronice sunt din ce in ce mai numerosi, mai bine documentati si mai sofisticati. Colaboreaza doar cu siturile de profesionisti care afiseaza datele de firma, certificate, acreditari, linkuri ANPC, cunosc detalii despre fiecare componenta, baterii, atomizoare, cartomizoare, clearomizoare.

Interesant este ca nu mai primeaza aspectul tigarii electronice ca factor determinant in alegerea pe care o fac consumatorii, ci performantele vaporizatorului: capacitatea bateriei, volumul de aburi, durata de viata a atomizoarelor, producatorul, importatorul.

Pe fondul scumpirii continue a tigarilor, a limitarii spatiilor destinate fumatului si a neajunsurilor cauzate de tigarile clasice de la imbolnaviri si miros neplacut la incendii si cheltuieli uriase, cred ca tigara electronica va avea un cuvant greu de spus in viitor.