Detalii despre Nvidia Shield, cel mai nou gadget al companiei nord-americane

nvidia shield

Daca cei de la Sony se mandresc cu unul dintre cele mai accesibile gadget-uri dedicate gamingului, este vorba despre Sony PlayStation Vita TV, nici cei de la Nvidia nu au stat deoparte si au lansat mult asteptata mini-consola Nvidia Shield. Anuntata inca din primavara acestui an, Nvidia Shield a fost amanata in repetate randuri, americanii aducand noi imbunatatiri pentru a fi siguri de un impact masiv in randul utilizatorilor.

Intrata in precomanda inca din luna martie a acestui an, Nvidia Shield a fost oferita publicitatii in cadrul unui eveniment la care au mai luat parte si multe personalitati din lumea jocurilor video sau chiar fosti angajati ai celor de la Nvidia care au ajutat la dezvoltarea acestui device.

Carcotasii au pus amanarea pe seama unor defectiuni tehnice aparute la numeroasele teste la care a fost supusa si iata ca zvonurile s-au adeverit. Cu maxima debordanta si sinceritate, Nvidia a confirmat zvonurile si a declarat ca Shield s-a confruntat cu numeroase probleme mecanice, amanunt care a condus la numeroasele amanari ce au coincis cu remedierea tuturor defectiunilor si oferirea pe piata a unuia dintre cele mai bune astfel de device-uri.

Comparand Nvidia Shield cu o buna parte dintre smartphone-urile de top disponibile pe piata, veti observa o configuratie extrem de interesanta. Conform tabelului public ce ne arata caracteristicile tehnice, Nvidia Shield dispune de un display tactil de numai putin de 5 inci, performantele hardware fiind sustinute de un procesor Nvidia Tegra 4 tactat la 1.9GHz precum si o memorie RAM de 2GB.

Construita in baza sistemului de operara Android, Nvidia Shield se mandreste si cu un spatiu de stocare destul de generos, indraznetii putand completa cei 16GB disponibili cu un card de memorie. De asemenea, printre dotarile standard ale consolei se numara un port mini-HDMI, un port micro USB 2.0 precum si un sistem Bluetooth 3.0. Din punct de vedere multimedia, lucrurile stau cat se poate de bine, in afara display-ului captivand putandu-va bucura de prezenta unor difuzoare stereo precum si a unui GPS destul de precis. Pretul este si el mult mai mare decat cel al lui PlayStation Vita TV insa cei 350 de dolari par a se justifica daca aprofundam performantele acestui device.