Dragostea trece prin stomac doar daca…

Ce titlu urat era sa pun daca terminam cugetarea de mai sus. In fine, stiti continuarea, hint, a zis-o Ombladon pe albumul lui clasic “Condoleante”. Anyways, se zice ca barbatii care le au cu jonglatul felurilor de mancare sunt de cel putin doua ori mai sexy in ochii femeilor. Pana ajungi sa ii livrezi orgasme propriu-zise, poti sa incepi cu delectarea papilelor gustative. O cina gustoasa, un vin bun, o conversatie constructiva, noaptea e inca tanara si promite evenimente marete.

O intreaga polemica se invarte in jurul intrebarii: Care gateste mai bine? Barbatii sau femeile? Din timpuri imemoriale, femeilor le-au fost rezervate doua atributii. Sa creasca copii si sa stea langa cratita. Barbatii erau ocupati cu alte chestii. Avantaj din start pentru sexul slab si frumos. Totusi, barbatii au ramas cei mai buni bucatari, ducand gatitul la nivel de arta si creativitate. De cati chefi femei ati auzit sa presteze prin diversele restaurante decorate cu stele Michelin? Exact, putine spre inexistente. Nici o urma de misoginism in constatarea asta, e doar realitatea pura.

Si ca tot veni vorba de gatit smecher, cu lauri, sa va prezint un caz patologic aproape, de om caruia ii iese aproximativ 99% din tot ce se pune sa gateasca. Ii iese delicios. Nu stiu sigur daca are vreun virus in sange, sau e posedat de vreo muza de bucatarie, sau e inspiratie, sau e simt, sau e arta, dar orice fel de mancare iese ireprosabil. De la ciorba radauteana pana la ultima senzatie, ficatei de pui in sos de smantana cu stafide si lamaie. Eu, care nu halisem neam ficatei la viata mea, am lins farfuria cu ochii inchisi. Era pentru prima oara cand incercase reteta si a scos-o la capat magna cum laudae. A fost ajutat, ce-i drept, de inca un asistent. In doi, treaba merge mai unsa la gatit. Din brainstorming si schimb de impresii si sugestii rezulta un mix bun.

Suspectul in cauza de gatit criminal e Sorin/SEOSlayer. Partenerul de facut mancare e Sebi. Amandoi fac parte din colectivul de autori de pe blog. Fac firma buna impreuna. Noi, ceilalti, eu, Animala` si Codrin ne rezervam rolul de lacuste devoratoare, hapaind tot ce le produce princeperea la mancare. De vreun an de cand stau cu el, m-am tot fâţâit prin jurul lui Sorin, incercand sa-i descifrez tainele. Din notitele mele, se merge pe inspiratie si inovatie. Iti mai trebuie acel simt special de a cantari cantitatile de ingrediente din ochi plus sa sesizezi cand coacerea/fierberea/prajirea si alte procedee si-au implinit scopul si mancarea e gata. Eu tot incerc sa fur meserie dar inca nu mi-am gasit vocea interioara care sa imi zica “Ajunge, mai pune un pic din aia, mai adauga un cutit de piper, mai las-o la bait 10 minute, vezi ca nu e rumenit bine pe partea asta etc.”. In schimb, practice makes it perfect, azi, maine ma pregatesc sa intru in paine cu niste snitele homemade, courtesy of Bibi.

Ia zi, dom` director, cum vine treaba asta cu gatitul? Care e secretul?