Echipamentele utile in constructii

echipamente constructii

Tubulatura pentru evacuarea deseurilor rezultate din lucrari de constructii, de la etajele superioare este realizata modular, pentru a usura montajul ei rapid, in functie de necesitatile specifice situatiei respective. Partile component sunt fabricate din material plastic, rezistent la socuri mecanice si abraziune, si se monteaza usor pe etajele cladirii.

Din punct de vedere structural, tubulatura pentru evacuarea deseurilor din constructii are trei tipuri de module:

– Tubul sau toboganul de evacuare propriu-zis a molozului prevazut cu doua lanturi care au la capat carabina de prindere, cu care se ataseaza de tubul anterior,

– Palnia de introducere a molozului in tub si cadrul de sustinere al acesteia,

– Elementul de capat al coloanei, prin care se evacueaza molozul, denumit si palnie de nivel

Materialul din care este fabricat sistemul de evacuare a molozului este un plastic flexibil, ceea ce ii mareste fiabilitatea si ii scade gradul de uzura la frecare. De asemenea, este foarte rezistent la diferente foarte mari de temperatura.

Tuburile sunt proiectate sa se introduca unul in celalalt, pentru a scadea spatiul de depozitare si a usura transportul acestora catre, si de la locul de montare .

Un alt tip de utilaj folosit in constructii este ghilotina pentru pavele, dale si borduri. Utilajul este robust, eficient, reusind o productivitate mare, iar daca este folosit corespunzator, nu apar deficiente in operarea acestuia.

Materialul folosit este rezistent la actiune mecanica, operarea se face manual, si suficient de precis.