Editor’s choice: Djarum

Asa cum se intampla de obicei, la noi nu ajung lucrurile bune. Si cand se intampla sa ajunga, ajunge doar o parte infima din total sau ajunge cu intarziere foarte mare. Tigarile Djarum nu fac exceptie de la regula – firma producatoare exporta vreo 20 de sortimente aromate si la noi ajung doar doua: Djarum Cherry si Djarum Black.

Le-am descoperit prin intermediul unei colege acum cateva luni si cred ca o sa ii raman dator toata viata pentru asa ceva. Sunt fanul tigarilor aromate, dar nu imi plac slimurile sau Sundays Fantasy (care sunt gretoase). Despre tigarile mentolate nu mai pomenesc, imi plac pentru ca ma desfunda cand sunt racit. Djarum e tigara perfecta, combinatia perfecta de tutun indonezian si arome de cirese sau scortisoara, alaturi de un ingredient special: cuisoarele.

Djarum Cherry, evident, sunt tigarile cu aroma de cirese. Filtrul este deosebit de aromat si culoarea sa are o tenta rosiatica, tigara fiind mai eleganta decat cea cu un filtru alb sau unul din ala portocaliu, bleah. Desi sunt destul de tari, Djarum se simt foarte placut, nu “zgarie” gatul si nici nu provoaca senzatia de tuse.

Varianta Black a Djarum este si mai si. Tigarile au foita neagra si am reusit sa intorc cateva capete pe strada alaturi de Lemonade. Mirosul puternic se impregneaza pe haine, in buzunar, oriunde tii pachetul. Nici fumul tigarii nu este ca la alte marci: are o nuanta pronuntata de alb si parca cerculetele ies mai bine din el. Mare atentie cand le aprindeti totusi, datorita cuisoarelor tigarile sfaraie si am avut doua episoade neplacute. Le-am aprins si au sarit niste scantei mici din ele, o data mi-au sarit pe deget si pe fata de masa, a doua oara din nou, pe mana.

Nu sunt un fumator inrait si nici nu imi place sa fumez orice, decat daca este necesar. Tigari Djarum puteti gasi in reteaua de magazine Inmedio, la doar 13 lei. Nu sunt ironic prin acel “doar” – Djarum merita acei 13 lei, pentru un fumator ce vrea sa se delecteze cu ceva deosebit. Spuneam mai devreme ca Djarum sunt destul de tari. Cifrele sunt

Gudron: 10 mg

Nicotina: 1 mg

Monoxid de carbon: 10 mg

Pentru a le combina cu alt viciu, recomand un pahar de Jägermeister bine racit cu un Djarum. Si nu uitati, tutunul dauneaza sanatatii.