Este posibila educatia prin joc?

Educatie

Feng ShuiEducatia este cea care pune bazele societatii. In prezent traim intr-o societate in care nimic nu mai este sigur si nimic nu se mai afla intr-un anumit echilimbrul. Limita dintre bine si rau este practic inexistenta si deja multi dintre noi se intreaba daca se mai poate face ceva. Vrem sau nu ne ingrijoram tot mai mult pentru viitorul copiilor nostrii care nu au nici o siguranta in fata. Acum prioritatile sunt distractiile si faptele nu tocmai crestinesti. Zi de zi auzim la stiri tot mai multe intamplari negative care ne fac sa credem ca nici plimbatul prin parc la ora amiezii nu mai este sigur.

Este important ca de mici copiii sa invete ca cel mai important lucru este educatia. Totusi educatia se formeaza si prin o baza de cunostinte bine pusa la punct inca din copilariei. Mersul la gradinita este una dintre cele mai bune solutii pentru a stimula dezvoltarea fizica si psihica a unui copil.

La gradinita copiii au mai multe oportunitati de dezvoltare deoarece acolo interactioneza cu alte persoane si reusesc sa intreprinda activitati de grup prin care isi dezvolta abilitatile in comunicare si socializare plus cele de creativitate si imaginatie.

Pentru cei care sunt in primul an de gradinita schimbarea ritmului de viata este mult mai grea. De aceea educatoarele ar trebui sa incerce varianta coloratului pentru a sparge gheata si pentru a acomoda copiii cu un orar al activitatilor. Foarte accesibila este optiunea legata de planse de colorat.

Copiii vor fi incantati de ideea de a colora pe diferite planse colorat de aici care mai apoi sa fie expuse sau anexate unui dosar care sa il pastreze intr-un raft special cu numele lor.

Metodele de educatie non-formala sunt foarte eficiente deoarece copiii intra mult mai usor in acest joc. Activitatile educative bazate pe planse sau pe jocuri interactive vor fi mult mai gustate de copii deoarece acestia se vor simti in largul lor.