Gratarul electric, un accesoriu indispensabil pentru un stil de viata sanatos

gratar electric

Gratarul electric este, fara indoiala, singura optiune care ne ramane la indemana in momentul in care suntem captivi apartamentului de bloc, iar posibilitatea de a ne pregati preparate culinare la gratar apare doar in contextul in care mergem la padure ori facem o vizita unei cunostinte care are gratar in curte.

Nu e prea placuta aceasta situatie, mai ales pentru gospodinele care vor sa ofere familiilor lor preparate sanatoase, gatite fara surplus de grasimi. In plus, cu ajutorul unui gratar pot fi pregatite feluri de mancare integrale, nefiind nevoie de o garnitura gatita la aragaz sau la aburi. Caci, o portie de legume pregatite pe gratar reprezinta cea mai sanatoasa si satioasa garnitura dintr-un meniu “in house”.

Asa cum spus, initierea unui foc in casa este o alternativa care nu este la indemana tuturor, iar din aceasta cauza tot mai multe persoane se indreapta catre varianta gratarului electric. Nu doar ca este un echipament mai robust pe care il puteti depozita in orice bucatarie, insa gratarul electric nu presupune folosirea unor combustibili scumpi, dar nici propagarea unui fum dens in jurul gratarului. Daca nu sunteti siguri in privinta acestei solutii si doriti sa consultati mai multe pareri obiective, cel mai bine ar fi sa acordati atentie urmatorilor parametri in procesul de selectie:

Dimensiunea. Un factor important in procesul de cumparare, dimensiunea reprezinta si o caracteristica preferentiala, dictata in cele mai multe cazuri de spatiul liber pe care il aveti in bucatarie. Daca sunteti adeptul diverselor preparate din carne, atunci ar trebui sa cautati echipamentele cu mai multe zone de gatire, astfel incat sa puteti pregati simultan peste, carne alba si carne rosie.

Suprafata. Conteaza pentru cate persoane gatiti in mod obisnuit, caci daca preparatele la gratar sunt preferatele tuturor membrilor familiei, atunci se justifica investitia intr-un gratar electric cu o suprafata generoasa. Nu doar amplitudinea suprafatetei este importanta, ci si materialul din care ea este confectionata. Pentru un plus de confort, incercati sa alegeti acele gratare electrice definite de o suprafata care sa nu lipeasca preparatele.

Reglajul temperaturii sau timerul. Acest parametru este important pentru gospodine, mai ales daca luam in calcul faptul ca exista preparate care au nevoie de o temperatura specifica de gatire. Nu doar temperatura este importanta, ci si timpul. Ajustarea intervalului de timp este obligatorie pentru anumite preparate, mai ales daca vorbim despre sortimentele pretentioase de peste sau despre legumele care nu trebuie sa fie lasate prea mult timp pe o parte.

Intretinerea. Pentru ca ingrijirea gratarului electric sa fie la indemana, in momentul achizitiei trebuie sa urmariti daca echipamentul poseda tava de scurgere. De asemenea, incercati sa alegeti gratarele care au tavi detasabile, pentru ca a lor curatare sa fie mult mai usoara. Este important sa urmariti fiabilitatea acestor accesorii pentru ca ingrijirea gratarului este obligatorie dupa fiecare folosire in parte.

Panoul de comanda. O investitie de anvergura se va justifica prin prezenta mai multor functii de gatire si, implicit, printr-un panou de comanda peformant. Prin intermediul acestuia puteti seta timpul de gatire, temperatura, dar si eventualele atentionari sonore la terminarea procesului de gatire.