Hai sa-ti ghicesc cum o s-o duci

Am vazut aseara pe ProTV un reportaj filmat cu camera ascunsa legat de mersul la vrajitoare. Nu am fost prea atent si nici nu gasesc vreun video pe site-ul lor. Doar vreau sa accentuez primitivismul societatii de zi cu zi. Toate practicile astea mi se par desprinse din Africa, cel putin. Ne consideram mari europeni civilizati, e 2010, dar suntem mult prea departe… si de Europa si de civilizatie si mai ales, de 2010. Dar hai sa incerc sa ghicesc cauzele pentru care lumea merge la ghicitoare.

Romanul inca merge la ghicitoare cand simte ca dupa 3 ani de jucat la loto in fiecare saptamana trebuie sa isi schimbe norocul, care n-a mers cu o laba inainte de marcarea (cu pixul!) numerelor pe bliet. Eu m-as reprofila, as incepe sa calculez cati bani am cheltuit jucand ca prostul cand stiam (sau nu) de sansele de castig.

Romanul inca merge la ghicitoare cand simte ca nevasta nu il mai satisface atat de bine in pat. El e sigur ca ea are o aventura (chiar daca amantul prezumtiv Russel Crowe sau Ethan Hawk – nu, nu delirez, cititi mai jos) si trebuie sa ingroape o tiganca in bani ca sa afle cine imparte femeia cu el. La 35-40 de ani, intr-o astfel de problema, eu m-as uita mai intai la mine daca sunt probleme. Sunt alcoolic, ii mai dau 2 palme femeii ca sa ii arat ca o iubesc, am probleme de potenta, adorm in timpul actului? Daca da, ar trebui sa caut ajutor specializat cu privire la problemele mele. Apoi vad eu ce fac cu nevasta.

Romanul inca merge la ghicitoare cand se simte pur si simplu, ghinionist. “Of, acum 2 ani trecusem pe sub scara aia… cand isi varuia Nea Marcel balconul. Ce sperietura am tras, imi tremurau mainile si in casa mi-a scapat si oglinda din mana. Acum mai am putin si sunt dat afara de la serviciu, cu ce-am gresit? Nici dumnezeu nu ma asculta, nu-mi raspunde la rugaciuni, trebuie sa merg la ghicitoare.” Pac, pac, omul isi rupe de la gura painea pe 3 luni ca sa plateasca sedintele si iese de acolo norocosul absolut. Acum poate sa reinceapa sa joace la loto!

Ce ziceam eu de Russel Crowe si Ethan Hawk. Ei erau amantii femeii implicate in povestea fictiva servita ghicitoarei in reportajul facut cu camera ascunsa. Grasana aia a simtit ca e unul dintre ei si i-a cerut 1000 de RON bietului om pentru urmatoarele sedinte. Dar si cu dovada in fata, omului de rand nu i-ar pasa, el stie ca ghicitoarele au puteri nebanuite.