Jocuri cu ATV care sa te mai destreseze putin

Era 5 dimineata si baietii din gasca isi ambalau nerabdatori motoarele. Ziua de ieri fusese infernala. In meniu intrasera doua rasturnari, patru impotmoliri, cinci tractari si intarzieri mari pana la linia de finish. Traseul fusese semnalizat defectuos si multi concurenti se ratacisera incercand sa desluseasca unde duceau sagetile reflectorizante. Organizatorii pareau din ce in ce mai dezinteresati de la an la an. Participantii trebuiau sa se zbata sa rezolve cu cazarea, transportul, mancarea si in special sponsorii. Baietii de la asa-zisul club de jocuri cu atv nu puneau decat circuitul la dispozitie. Si ala in conditii de vai si-amar.

Insa azi era o noua zi si si toti cei adunati in locurile alea uitate de lume erau gata sa lase totul in urma. Era vorba de jocuri cu atv, de pasiunea lor netarmurita pentru acest sport aparte, pasiune ce ii adusese pe toti la un loc. Mai ramasesera trei zile din competitie, situatia in clasament era incalcita la jocuri cu atv. Campionul en-titre fusese penalizat, nimeni nu stia exact de ce. Aparusera din senin doua-trei figuri obscure care deja beneficiasera de niste decizii dubioase in favoarea lor din partea juriului de evaluare. Toti veteranii se intrebau de ce lucrurile luasera o turnura asa de ciudata.

In iarna, cand avusese loc prima editie de jocuri cu atv pe zapada, treaba mersese snur, neasteptat de bine. Organizare ireprosabila, festivitate de premiere substantiala. Fenomenul prinsese si ceva atentie din partea mass-media, se dadusera la stiri niste calupuri cu momente din cadrul probei de jocuri cu atv freestyle. O serie de companii mai maricele isi manifestasera deja interesul sa sustina financiar evenimentul. In doar 6 luni insa, situatia se schimbase la 180 de grade. Nici urma de sponsor oficial, cine voia sa participe trebuia sa se scotoceasca adanc in buzunar. Reusisera totusi in cele din urma sa creeze circumstante de desfasurare.

Cu toate astea, participantii isi faceau curaj sa duca macar probele la bun sfarsit, in ciuda tuturor piedicilor. Ca datorie morala fata de aceste jocuri cu atv, trebuiau sa termine cu bine intrecerea. Ceasul era 7 deja.