La volan (1): cu sau fara hands-free?

Mi-am propus sa postez o serie de articole pe tema sigurantei rutiere, sub numele generic „La volan”. In „episodul” 1 de astazi, va propun sa discutam despre utilizarea hands-free-urilor.

Cred ca este extrem de important sa utilizam hands-free-ul cand conducem, pentru propria noastra siguranta si a celorlalti. Foarte multe accidente sunt generate de faptul ca soferii neglijeaza acest aspect, vorbesc la volan fara hands-free si ajung sa produca diverse incidente si accidente.

De ce sa folosim hands-free-ul?
+ Pentru ca o mana ocupata cand conduci (cu un telefon de exemplu) creste riscul producerii unui accident;
+ Pentru ca poti lua o amenda usturatoare;
+ Pentru ca este un gest vizibil care poate atrage oricand atentia unui politist; te va opri si va avea motiv sa constate alte 5 nereguli (lipsa centura, RCA/ITP expirat, etc);
+ Daca nu pentru tine, pentru siguranta celor de langa tine;
+ Pentru ca utilizarea directa a telefonului creste riscul aparitiei cancerului la creier;
+ Pentru ca este practic si usor de utilizat; poti raspunde mai rapid decat atunci cand ai telefonul prin nu stiu care buzunar, il scapi din mana, te bagi pe sub bord dupa el, etc.

De-asta eu folosesc hands-free-ul cand ma urc in automobil pentru a pleca la drum si sper ca si voi il folositi. Prin materialul meu ma alatur campaniei Safe Drive organizata de Germanos.