Marea calmare

Ca grup de pensionari prematuri la 25 de ani, cercul meu de prieteni sufera de o tendinta de retragere asa in interiorul casei cand e vorba sa ne mai anturam la o intalnire. Vremurile in care asteptam ca pe Mesia orice weekend sa o viram in cel mai apropiat club apun cu repeziciunea fotonului. Am devenit niste gandaci dospiti scufundati intr-o rutina, scabroasa pe alocuri. Am intrat in circuitul, munca-acasa-somn-munca-acasa-somn. Somn din nou la sfarsitul saptamanii, ca sa recuperezi ce-ai pierdut pentru programul de trezit de dimineata. Ne mai combinam la un club doar daca ne imbatam in vreo crasma si prindem curaj. Sau cand e ziua cuiva.

La cartierul general de intalniri, in afara de partidele de sueta, mai incingem cate un joc de societate. Un poker, un whist, un rentz. Cateodata mai facem si un dans de societate. Partenera ta detine prea multa dexteritate? Bine asta se aplica alora burlaci, ca unii deja si-au luat angajamente sentimentale pe termen lung. Mai exista varianta de remi, sau chiar de remi online. Asta e un joc pe care n-am reusit defel sa-l practic pana acum. Pur si simplu nu se prinde de mine. Nu prea ii inteleg rostul. Am inteles ca e vorba de calcule si de tactici strategice, dubla mare, dubla mica, triplu surub, in fine. Nu s-a lipit de mine.

La poker, in schimb, pe varianta Texas Hold`Em treaba ruleaza fin. Avem set profesionist inclusiv cu covoras din ala in miniatura gen Aladin pentru flop, jetoane etc. Disputele sunt de regula incrancenate, toata lumea e pe sistem, concentrare, cacealma, ironii de destabilizare, disimulari, tot arsenalul e scos la inaintare. Mai lipseste sa mai jucam si pe bani, pe principiul bonus pariuri. Sa sara banul ca si clorura de sodiu. Nu cred ca e indicat totusi. Se pune prea mult suflet si fara lei, poate ne mai certam naibii daca la final mana se face grebla, se strange potul cel mare si resentimentele stau sa izbucneasca.

Cam asa se perinda noptile in ultimul timp. Poate doar e o perioada, poate o sa ne revenim, o sa fim mai zglobii, poate dimpotriva, o sa ne martalogim si mai mult in continuare. Only time will tell.