Mentalistul si capusele

Tre` s-o lecturati pe asta ;) :

Un candidat independent la Primaria localitatii Piatra Soimului, judetul Neamt, este de nerecunoscut dupa ce a fost muscat de o capusa in zona nasului.

Vasile Craescu, omul creditat cu cele mai mari sanse la castigarea fotoliului de primar in Piatra Soimului, a fost diagnosticat cu boala Lyme. Cu doua zile inaintea inceperii campaniei electorale, domnul Craescu si-a modificat discursul, afisele, stilul vestimentar, ba chiar si mersul. Valerica Popescu, sefa lui de campanie, a fost prima care a depistat ca ceva s-a schimbat. “Domnu` primar, ca el va fi primarul de drept, suta-n suta va zic asta, statea tolanit in iarba, juca sarpele pe telefon si dadea din piciorul stang. Asa ii place dumnealui, are tabietul asta care n-ai ce-i face. La un moment dat, el o adormit. Seara, cand s-o sculat, am observat ca nu mai are nasul rosu. Atunci mi-am dat seama ca o fost muscat de o capusa care i-o supt tot sangele din el. Primul lucru care l-o facut o fost sa se culce la loc. O fost semnul clar ca el nu mai e om, e mentalist”.

A doua zi, Vasile Craescu a continuat sa uimeasca. “Pe Grigorica Ion, care are boala copilului, l-o facut sa se spele cu apa din lighean, fapt care l-am vazut si noi cum arata la fata vara, deoarece nu mai avea muste pe el. Doi la mana: L-o ajutat pe Hatura Paul sa-si deie seama ca oamenii nu se inmultesc prin bataie si ca sexul nu foloseste ca sa-l arati la tren, cum ne-o invatat pe noi la biserica. Si cate si mai cate n-o facut domnul Craescu la noi in sat! Daca inainte ma gandeam sa-l votez, acuma ma gandesc sa-l votez tot pe el”, incheie pe un ton laudativ Ion Mitrut, psihologul si antrenorul echipei de fotbal din Piatra Soimului.

Parintele Valeriu este si el uimit de puterea viitorului primar. “Am avut un caz, Viorel Atodiresei, care domnul Craescu l-o facut sa nu mai deie cu pumnul. Acum, Viorel e mai bun. Da numai high kick-uri cu chiciorul, zici ca-i Bruce Lee”.

Cu toate acestea, viitorul primar este contestat de unii sateni. “Sta numai in blugi, numai in tricouri cu numar pe spate. Ii fudul din cale-afara. Nu le mai ajungi la nas lu` alde Craescu. Merge tantosi pe strada, si el si frate-su mai mare, Laurentiu. Abia daca mai da buna ziua. Treaba lui daca s-o facut mentalist, da` sa nu se mai deie mari”, este de parere Geli Enache, ONG-ista satului.

La carciuma din localitate am gasit si oameni nehotarati. “Daca el acuma e mentalist, noi ce facem cu mita electorala care ne-a dat-o cand era normal la cap? Se mai ia in consideratie? Mai il votam tot pe el?”, intreaba Stefan M., contracandidatul sau la functia de primar

Preluata din Rubrica de Minuni, revista Kamikaze.