Nu uita sa-ti iubesti masina

In orice sueta in mediu eminamente masculin, de multe ori subiectul aluneca usor ca berea S*ol inspre domeniul auto si inspre masini. E un domeniu fascinant, daca e sa stai sa asisti la conversatie de pe margine, ca simplu outsider. Campul asta e asa de bogat in directii si unghiuri de vedere si vezi atata pasiune in ochii interlocutorilor, incat te intrebi de multe ori ce e asa de special si de entuziasmant in faptul de a avea si a conduce o masina.

A avea o masina se compara cu contextul de a avea o relatie. Daca vrei ca povestea de iubire sa fie la inaltime si sa nu existe turbulente, trebuie sa te ingrijesti de anumite aspecte. Cel mai important ramane atentia si afectiunea acordate. Masina trebuie rasfatata si ingrijita cu devotare. Sanatatea ei trebuie intretinuta la fel cum iti intretii corpul prin dieta, miscare si echilibru psihic. Deci masina trebuie sa aiba angrenajul de piese auto in regula.

Sa inlocuiesti filtrul de aer dupa 10.000 de kilometri, sa ii schimbi uleiul la timp. Sa nu exagerezi cu presiunea pe placutele si discurile de frana. Sa ai grija sa aiba cauciucurile schimbate in functie de sezon, iarna si vara. Sa te asiguri ca distributia se face in armonie si sa fii cu ochii pe curelele de transmisie. Sa o duci din cand la un consult medical cand se face revizia tehnica. Sa o scoti la piscina si s-o lasi sa se imbaieze in voie cand faceti o plimbare pana la spalatoria auto. S-o pui in garda si s-o protejezi de alti ochi plini de jind care ravnesc la ea si fluiera dupa ea pe strada si s-o dotezi cu sistem de alarma antifurt.

Si cate si mai cate. Nu se rezuma totul la doar pus benzina si gata. Trebuie s-o asculti, trebuie sa te asiguri ca organele interne ( alias piese auto ), functioneaza in parametri optimi. Ai grija sa se prezinte impecabil si la exterior, sa fie o bomba sexy pe patru roti. Ai toate aspectele in vedere si ea te va rasplati la randul ei. Fiti gata sa incepeti o frumoasa si durabila poveste de iubire.