O gazda

Nu e cel mai placut lucru ca student cu vapaie de viata in tine sa ajungi si sa te rezumi la a fi nevoit sa iti cauti o gazda. La camin nu era de tine ca vrei intimitate si chestii. Ideal ar fi o chirie cu alti zanatici in floarea varstei, concentrati pe distractie si panarama. Ideal ar fi si pentru tine. Socoteala din targ insa nu se potriveste cu aia de acasa. Asa ca, ai tai sugereaza altceva.

Ca tot pleci de sub obladuirea lor, macar in primul an, simt nevoia sa se asigure ca ai o figura tutelara care iti “pazeste spatele”, in lipsa lor. Ii intelegi si pe ei. Le pleaca lumina ochilor de-acasa si, cu ultimele puteri, incearca sa-ti mai puna o lesa, macar pentru primul an. Si vine compromisul. Nu te muti in camin, dar te poti muta la o gazda. N-ai nevoie de galagie si distragere, ai venit in alt oras sa fii baiat serios, cum te stiau ei, si sa-ti vezi de invatat si de construit o eventuala cariera stralucita pe viitor. Ca dupa facultate, ai tai nu mai vor doar note bune, ar fi indicat sa obtii si un job bine platit.

Si uite asa ajungi la gazda. Lasand la o parte neajunsurile evidente, macar ai un acoperis deasupra capului. Sa privim partea plina a paharului. Asa se intampla si cu fenomenul de hosting. Ai si tu un proiect online la care tii si vrei sa-l vezi reusind in viata. Asa ca ai nevoie de servicii prompte si profesioniste. E esential sa te orientezi dupa o gazduire web care nu te lasa cand ti-e lumea mai draga. Cand iti pica server-ul din senin, sa stii cu cine sa iei legatura in timpul cel mai scurt. Cand un plug-in rebel isi face de cap si nu mai stii ce sa ii faci, sa poti cere de undeva o consiliere profesionista. Cand fanii tai care te citesc regulat raporteaza vreo problema sau mai vin cu ceva completari, sa ai cu cine te sfatui, daca e posibil, vis-a-vis de eventuale imbunatatiri la serviciile oferite.

Si tot asa. Asa poti ajunge si la un intelegere avantajoasa cu gazda ta. Ca oameni suntem, nu? Problemele se creeaza cu scopul de a trece peste ele si de a fi rezolvate. E o viata intreaga in fata ta, n-are rost sa te superi ca nu iti iese din prima de fiecare data. Asteapta, pune niste efort la contributie si viitorul va suna bine, mai bine chiar decat cum suna in sloganul ala vechi de la o companie de telefonie mobila.