Opel Astra sau Ford Focus?

opel astra

Este o alegere cu care multe persoane se confrunta. Ambele masini sunt compacte si fac parte din aceeasi categorie de pret si performante. Atat Opel Astra H cat si Ford Focussunt masini vandute intr-un numar foarte mare in Romania, atat la reprezentante, noi, cat si second-hand in targurile auto.

Sa vorbim pentru inceput despre Astra H care face parte din a treia generatie de Opel Astra produsa in intervalul 2004-2008. Un avantataj major al acestei masini il reprezinta costul redus al pieselor de schimb. Pentru ca este o masina populara veti gasi piese de schimb second-hand in foarte multe magazine si parcuri de dezmembrari la preturi mici (spre exemplu o bara fata pentru Opel Astra costa doar 250 de lei). Toata lumea stie ca Opel face masini bune cu o rata foarte mica de defectare in timp. Minusurile sunt putine dar importante: multe modele au avut probleme cu partea electrica si audio, antifonarea si calitatea proasta a chederelor folosite de producator.

Cel mai vandut model de Ford Focus este cel din a doua generatie produs intre anul 2004 si anul 2011. Este o masina care iese din fabrica echipata consistent cu multe optiuni. Este una dintre masinile care au cel mai bun raport pret/calitate in Romania si una dintre cele mai populare. Siguranta fiind pe primul loc pentru Ford, aceasta masina are un sistem de franare laudat de toti proprietarii acestei masini.  Singurul minus general pe care il are Ford Focus este faptul ca ambreiajul se strica foarte repede (in functie de stilul de condus se poate strica si la 30-40.000 km).

Multi romani opteaza pentru masini germane de aceea Opel se afla inca in topul celor mai vandute compacte din Romania. Dar nu se afla in top degeaba: masinile sunt fiabile, au performante bune si nu se strica intr-un timp foarte scurt.