Pana unde poate duce gelozia unei femei?

gelozie

Gelozia…un cuvant foarte des utilizat in vocabularul nostru. Multi intelectuali au incercat sa defineasca gelozia, insa, s-a ajuns la concluzia ca gelozia este irationala. Si totusi, nu cred ca exista un singur om pe pamant care sa nu fi fost macar o data-n viata gelos.

Unii sustin ca gelozia este un cancer mental pentru un cuplu, un lucru care te roade pe dinauntru si care ajunge in final la autodistrugere. O femeie geloasa, este o femeie care nu isi cunoaste valoarea, sau mai rau, o femeie care o cunoaste, insa o refuza permanent. Liviu Rebreanu spunea ca “Gelozia este sentimentul care te face ridicol si te injoseste. Gelozia este umbra iubirii”.

Sentimentul de gelozie poate trezi intr-o femeie o adevarata detectiva, mereu in cautarea unor probe incriminatorii. Femeia este capabila sa mearga pana in panzele albe pentru a se convinge intr-adevar de un lucru.

Atunci cand apare in scena o alta femeie care probabil arata mai bine, sau are ceva mai special, femeia poate deveni un cameleon in cuplu. Isi poate achizitiona noi haine care sa o scoata in evidenta, un nou machiaj ar putea face miracole si de ce nu, o noua pereche de sani sau un lifting facial. Gelozia este o constanta nemultumire a propriului eu; este defapt o panza pe care gelosul deseneaza cu propriul venin, otravindu-se tot pe sine. Femeia geloasa este intotdeauna mai atenta la detalii, aude totul si vede totul. In capul ei se invart multe intrebari atunci cand vine vorba de iubitul sau de sotul ei.

Gelozia este o dependenta, o metamorfozare a iubirii care mereu asteapta cate un motiv pentru a putea fi hranita. Iubirea care se intalneste cu pasiunea da nastere geloziei, o samanta care creste si nu se mai opreste.

Femeile geloase, in general sunt cele care par insensibile. Ca sa nu fac comentarii rautacioase la adresa femeilor geloase, pot spune doar ca acesteau au nevoie de putin mai multa atentie decat deobicei. Sunt niste suflete cu nenumerate intrebari a caror raspunsuri le gasesc deformat.

Nu exista femeie care sa nu se teama ca iubitul o inseala. Atunci cand iubitul ii povesteste iubitei un mic amanunt despre o anumita femeie, automat, in interiorul iubitei are loc un conflict care este hranit de fiecare cuvintel. Aceasta poate ajunge sa o urasca pe femeie, chiar daca nu a vazut-o si nu o cunoaste.
Gelozia este distructiva, insa, fara acest mic amanunt, viata nu ar mai fi la fel de frumoasa si interesanta!