Pergola din aluminiu, un accesoriu inovativ la nivelul gradinii

Pergola in gradina

Sistemul de pergole este o anexa grozava pentru gradinile fiecaruia dintre dumneavoastra. Ea poate acoperi spatiul liber pe care il detineti si sa-l transforme intr-un loc foarte comod si placut unde va puteti relaxa in compania prietenilor sau a rudelor dumneavoastra, lasandu-va placerea de a sta in aer liber, dar fara a fi afectati de razele puternice ale soarelui.

In functie de ceea ce doriti a evidentia: casa sau gradina, puteti alege sa montati o pergola:

· In continuarea casei, spre exemplu la usa de la intrare, evidentiand astfel liniile arhitecturale ale casei care se vor imbogati cu o prelungire, si anume pergola. Intrarea in casa se va transforma intr-un adevarat festin, ce va impresiona atat invitatii cat si trecatorii de pe strada

· In gradina, pentru a delimita terasa de restul gradinii. Amplasata strategic, pergola potenteaza aspectul intregii gradini si se confunda cu acesta. Langa pergola amplasata in gradina puteti planta plante spectaculoase care sa o scoata si mai mult in evidenta.

Dupa cum am spus si mai sus, sunt mai multe modele de sisteme de pergole din care puteti alege, primul caz discutat reprezinta o prelungire a casei dumneavoastra, iar altele se pot construi individual in gradina, conferind un aspect general deosebit.

Gama de pergole de aluminiu din care puteti alege este variata, puteti opta fie pentru unele dreptunghiulare sau chiar unele rotunde.

Daca preferati, puteti opta pentru pergole din aluminiu, dar care sa imite lemnul, acestea fiind mult mai usor de intretinut decat cele construite din lemn. Asadar, veti beneficia de aspectul deosebit al lemnului, dar si de fiabilitatea excelenta a aluminiului. Pe baza acestor considerente, sistemele de pergole din aluminiu sunt la mare cautare pe piata romaneasca. Consumatorul roman pune accentul nu numai pe componenta estetica dar si pe functionalitate si durabilitate.

Sistemul de pergole nu este un bun temporar, pe care sa il inlocuiti la 5 ani. Pergola nu se va demoda si datorita constructiei solide din aluminiu, aceasta va dainui decenii.

Ce se intampla cu pergola pe timp de iarna? Devine inutilizabila? Nu si daca o acoperiti cu un sistem de inchidere format din pereti transparenti din PVC, ne spun consilierii Expert Design Group.

Peretii transparenti din PVC imita perfect geamul, lasand astfel lumina sa patrunda in spatiul temporar inchis. „Sistemele de inchideri laterale de terasa cu pereti din plastic transparent sunt solutia ideala pentru a inchide temporar o pergola, o terasa, un foisor sau chiar un balcon” ne garanteaza consilierii.

Astfel, va veti putea folosi de pergola indiferent de anotimp, pentru ca sistemul de inchidere vor tine la distanta intemperiile atmosferice: ploaie, ninsoare, vant puternic etc. si vor pastra in interior un climat placut.

Acestea fiind spuse, speram ca v-am convins de functionalitatea si frumusetea unei pergole si ca veti lua in considerare amenajarea gradinii dvs. cu un astfel de sistem