Rolul unui caine mic in apartament

caine apartament

Din ce in ce mai multe persoane isi doresc achizitionarea unui animalut pentru a avea companie in apartament. Desi exista o gama variata de animale de companie, extrem de multe dintre ele se orienteaza catre achizitionarea unui caine!

Totusi, extrem de multi fac greseala de a cumpara un caine mare care nu are suficient spatiu. Un caine de talie mare are nevoie de o ingrijire aparte si de un spatiu suficient incat acesta sa nu devina  ”claustrofob”.

Cel mai bun caine pentru apartament, este asa cum am spus un caine de talie mica. Un exemplu pentru astfel de caine este un caine Pomeranian. Cainii din rasa Pomeranian sunt extrem de draguti, destepti dar si extrem de atenti la zgomote, astfel un caine Pomeranian poate sa fie un excelent caine de paza. Pacat ca marimea sa nu il ajuta sa faca fata unei astfel de posturi, dar el poate fi o “alarma” extrem de buna pentru acest post.

Dimensiunile pentru un astfel de caine se potrivesc perfect pentru cresterea sa in apartament, acesta avand o inaltime cuprinsa intre 18 si 30 centimetri dar si o greutate mica, cuprinsa intre 1 si 3 kilograme.

Singurul asa zis inconvenient al acestui caine este acela ca necesita un periaj zilnic, deoarece are atat puf cat si un par aspru ce se pot incalci daca nu sunt intretinute.

Nu face greseala de a cumpara un caine de talie mare, doar pentru ca iti place de el atunci cand este un puiut. Atunci cand el va creste este posibil sa faci o alta greseala pe care o fac din ce in ce mai multe persoane si anume aceea de a arunca tot felul de animale de companie in strada.