Secrete despre dragoste si relatii

cuplu

Sarutul pe gat

Saruturile cauzeaza reactii chimice pentru cine le da cat si pentru cine le primeste. In zonele sensibile ale corpului, cum ar fi gatul, orice atingere este interpretata ca o “invazie”, care declanseaza o reactie adrenalinica facand sa se ridice parul de pe piele. Este vorba asadar de un raspuns la ceea ce corpul nostru percepe ca stres.

Gatul este foarte bogat in terminatii nervoase, de aceea este foarte sensibil la stimuli fizici. In mod particular zona posterioara a gatului, la 2, 3 cm de baza craniului. Aceasta zona mai este denumita “zona abandonului”: aici se aduna tensiunile datorate muncii, studiului si a unei pozitii incomode. Daca acest punct este stimulat in mod adecvat, de exemplu cu saruturi si mangaieri, punctul de abandon se “dizolva”, dand o stare de relaxare, dar si de excitare. Aceasta senzatie nu are o baza fiziologica, ci deriva din faptul ca mintea noastra asociaza acelei reactii o idee de placere.

Despre punctul G

La femei exista diverse tipuri de orgasm. Dincolo de orgasmul vaginal si cel clitoridian exista cel al punctului G, generat de stimularea unui mic punct din interiorul peretelui care separa vaginul de uretra. Stimularea acestui punct G produce un orgasm intens, care poate fi multiplu si care determina secretia unui lichid transparent.

Cateva cercetari au evidentiat faptul ca respectivul lichid transparent e asemanator cu cel produs de catre prostata masculina. De aceea s-a ipotizat ca punctul G ar fi o reminescenta a prostatei. Denumirea de punctul G sau punctul Gräfenberg, provine de la ginecologul german Ernest Gräfenberg, care i-a ipotizat existenta in 1944.