Confortul termic este una dintre grijile cotidiene pe care trebuie sa o rezolvam inainte sa ajungem in perioada rece a anului, cand eventualele modificari ale sistemului de incalzire nu fac altceva decat sa ne creeze un disconfort. Temperaturile vitrege specifice iernii friguroase implica o atentie desavarsita in identificarea sistemului potrivit, iar incalzirea prin pardoseala este o alternativa care trebuie trecuta pe lista tocmai prim prisma unei serii imbelsugate de avantaje.
In primul rand este necesar sa fiti familiarizati cu modul in care functioneaza acest sistem de incalzire, o prezentare panoramica oferindu-va exact informatiile de care aveti nevoie pentru a va alcatui o viziune de ansamblu. Pardoseala este in cazul de fata elementul prin care radiaza caldura in camera respectiva, directia de propagare a acesteia fiind de jos in sus. Distributia uniforma a tuburilor ofera o arie de functionalitate mult mai extinsa, iar in acest fel dumneavoastra aveti siguranta unui confort termic omogen, fara lacune deranjante care ar provoca racirea nejustificabila a anumitor zone.
Spre deosebire de radiatoarele clasice, instalatiile de incalzire prin pardoseala de la TotalHeat.ro sunt recunoscute pentru ca utilizeaza in egala masura agenti termici, insa pot functiona propice si pe baza unor agenti electrici. Majoritatea persoanelor ar fi tentate sa considere un avantaj faptul ca sistemele clasice de incalzire realizeaza un transfer transparent de caldura cu aerul rece din camera, insa omit un detaliu foarte important: din punct de vedere dimensional, orice radiator sau calorifer devine un articol incomparabil ca dimensiune cu sistemul de incalzire prin pardoseala, necesitand un interval de timp mult mai mare pentru a acoperi nevoile termice ale unui living spatios.
Sa incepem cu lista de avantaje, care nu este deloc un aspect de neglijat. In primul rand, aveti siguranta unei metode capabile sa va genereze un confort termic uniform la nivelul unei incaperi. Fiecare persoana isi doreste sa elimine problema incalzirii in timpul sezonului rece, insa de un plus important beneficiaza familiile care au in componenta lor un bebelus. Acestia isi petrec majoritatea timpului in contact direct cu pardoseala, indiferent daca vorbim despre parchetul din lemn stratificat sau despre alte suprafete mult mai dure, precum gresia. Montarea unui radiator mobil in mijlocul camerei este o practica destul de periculoasa in acest context, deoarece exista riscul accidentarii micutului, motiv pentru care trebuie sa gasiti o varianta optima pentru a asigura o temperatura constanta la nivelul pardoselii care sa nu influenteze negativ integritatea copilului.
In al doilea rand, este binecunoscuta directia in care circula caldura, repartitia de jos in sus fiind un plus pentru persoanele care nu dispun de o circulatie perferica excelenta, mai ales ca picioarele sunt zone deosebit de sensibile care se racesc imediat. Cheltuielile lunare raportate la consumul energetic pentru incalzire sunt semnificativ reduse, deoarece este mult mai simplu sa imprimati camerei respective o anumita temperatura. Senzatia de caldura survine in primul rand de la nivelul extremitatilor, iar pentru o stare de bine este suficienta temperatura de 25 de grade. Designul apartamentului este un aspect imbunatatit prin prisma faptului ca se elimina tevile inestetice, precum si radiatoarele pe care le disipam la nevoie in ansamblul diverselor camere. De asemenea creste semnificativ spatiul liber al unei incaperi, caloriferul fiind un element de „mobilier” care blocheaza drastic utilitatea unui perete.