Soc! Sat din Prahova convertit la budism

Incredibil! Rubrica de minuni va prezinta un alt caz incediar ce frizeaza realitatea asta atat de fragila si indoaie legile fizicii asa cum indoaie Gog zece linguri odata cand isi pune mintea in full effect, pe sistem turbo. Cititi, scuipati-va in san, faceti trei cruci mari si mai dati pe la biserica, oameni buni. Sfarsitul se apropie cu pasi repezi:

De trei ani, oamenii din Jugureni au lepadat credinta in Dumnezeu, au incendiat biserica si au apucat-o pe calea budismului. Pare incredibil, dar, incepand cu toamna lui 2009, tot satul, in frunte cu preotul, si-a dat seama ca Mihai Bidiga, 39 de ani, fost sofer de autobuz in Ploiesti, este reincarnarea lui Buddha. Totusi, domnul Budiga refuza categoric acest statut. Desi tot Jugureniul e randuit deja dupa filosofia orientala, el incearca sa le explice consatenilor ca e doar o confuzie.

Cum a inceput totul si ce i-a determinat pe oameni sa-si schimbe religia si stilul de viata, am incercat sa aflam de la Mircea Spanu, fost brutar, actualmente instructor de karate. “Intr-o seara, cand ne uitam cu totii la Discovery, parintele a avut o revelatie si a zis “Ba, hai sa ne facem budisti!”. Si ne-am facut. A doua zi, am vandut toate icoanele din biserica, am organizat o tombola la care a participat toata lumea si asa a iesit castigator a` lu` Bidiga, Invatatorul nostru. Daca va uitati la el, sa stiti ca chiar seamana.”

“De cand fac budism, beau mai mult. Respectiv, in loc de cinci litri de vin rosu, acum duc 8-8,5 litri. Toata smecheria e sa stai in lotus si sa nu-l amesteci cu din ala albu`. Nu mai spun la sapa cat ma ajuta. E mai usor ca crestinismul, parerea mea. Daca ne bagam la budisti imediat dupa Revolutie, acum eram departe.” ne-a spus Paul Iovan, fostul dascal, pe care l-am gasit exersand cateva miscari de yoga cu un burghiu electric in zona capului. Fostul preot din sat, Laurentiu Roibu, completeaza: “Cei mai multi crede si se ia dupa Mihai Bidiga din placere. Altii sunt shaolini, sare la bataie din aproape orice. Asta e, n-ai ce face. Inca nu suntem pusi la punct, ne lipseste infrastructura. Inca n-are toate lumea haine, unii inca mai face budism in trening, in illice de lana.”

Pe Mihai Bidiga, Buddha din Jugureni, l-am gasit cu greu. Dormea resemnat in curte, pe niste coceni de porumb. Imbracat modest, de n-ai fi zis ca este cine este. Invatatorul s-a trezit cu amabilitate si a acceptat sa-i facem o poza semidezbracat. Vizibil afectat de situatia in care se afla, a refuzat sa raspunda la vreo intrebare si a amenintat ca isi da foc.

Am plecat din Jugureni gandindu-ne la vorbele lui, singurele pe care le-a rostit cat am stat impreuna: “Sa stiti ca e greu budismul, dar e si frumos!”.

In rest, you know the drill. Revista Kamikaze livreaza in fiecare saptamana, incepand de miercuri, in afara de punctele de difuzare a presei unde este interzisa.