Statiunea Bran – cultura si istorie pentru familia ta

statiunea bran

Bran este o destinatie de vacanta la munte perfecta pentru intreaga familie, mai ales daca ii luam si pe cei mici cu noi si sa facem o escapada la munte ca la carte. Aici in Bran sunt o sumedenie de activitati de facut, obiective turistice de vizitat si mai ales lucruri si peisaje noi de descoperit. Intr-adevar, astazi, cand spui Bran te gandesti imediat la legenda lui Dracula, o legenda arhicunoscuta de pe melagurile transilvanene ale Romaniei care atrage turistii ca un magnet, atat pe curiosii turisti romani dar mai ales pe cei straini (facand o paranteza, nu de putine ori mi s-a intamplat sa vorbesc cu straini si sa le mentionez de Romania, nesugerandu-le nimic, dar cum aduci vorba de Dracula toata lumea sare in sus).

Un lucru este cert, Branul a devenit de-a lungul anilor un loc deosebit in jurul caruia orbiteaza fel de fel de povesti, unele mai adevarate ca celelalte, insa la ce ar trebui sa dam cu adevarat importanta este pastrarea si conservarea tuturor atractiilor turistice din zona Branului dar mai ales pastrarea traditiilor si obiceiurilor romanilor de aici care le respecta cu sfintenie. Si cum altfel sa le protejam mai bine, decat sa incurajam turismul rural din Bran si sa promovam aceasta minunata destinatie de vacanta la munte din Romania. Si nu mare imi este mirarea cand citesc si aud la stiri ca din ce mai multi straini se ingramadesc sa vada cu ochii lor renumitul castel din Bran si sa intre macar putin cu gandul in fascinanta lume a epocii apuse din perioada medievala.

Va invit sa descoperiti o istorie fascinanta pe care trebuie sa invatam sa o apreciem mai mult si sunt sigur ca aici in Bran nu trebuie sa veniti cu lectiile de acasa. Bran va uimi pe oricine prin civilizatie si traditii de sute de ani. Daca nu v-am convins inca de importanta zonei Bran, si inca nu v-ati hotarat asupra destinatiei de vacanta la munte, ar fi bine sa luati in calcul si tarifele de cazare in Bran – ele sunt foarte mici pe langa preturile exorbitante practicate de unitatile tursitice din celelalte statiuni montane. Bran este astfel destinatia ideala de sejur la munte, o locatie plina de istorie si cultura, perfecta pentru escapade in natura impreuna cu familia la tarife de vacanta reduse.